ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Τεντόγλου διάλεξε… Τσάτουμα

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που διαθέτει ο ελληνικός αθλητισμός (και όχι μόνο ο στίβος), είναι ο Μίλτος Τεντόγλου.
Ο δευτεραθλητής κόσμου στο μήκος των εφήβων ετοιμάζεται να κάνει ένα από τα μεγαλύτερα άλματα της καριέρας του και από τα Γρεβενά, έρχεται στην Αθήνα.

Η είδηση όμως δεν είναι η κάθοδος στην οποία έχει αναφερθεί το Sportsfeed τις περασμένες μέρες, αλλά στην επιλογή του προπονητή με τον οποίο θα συνεχίσει να γυμνάζεται ο Τεντόγλου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γρεβενιώτης άλτης επέλεξε τον… Λούη Τσάτουμα. Ναι σωστά διαβάσατε. Ο Τεντόγλου έχει καταλήξει πως η καλύτερη επιλογή γι αυτόν είναι να γυμνάζεται μαζί με τον κορυφαίο άλτη του μήκους που έχει βγάλει η Ελλάδα, τον οποίο θαυμάζει και σέβεται απεριόριστα.
Το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του Τσάτουμα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που συνεχάρει τον Τεντόγλου, όταν του πήρε τα ρεκόρ σε παίδες και έφηβους. Οι δυο τους δείχνουν να έχουν εξαιρετική χημεία ως training partners, κάτι που θα συμβεί υπό την σκέπη φυσικά του Γκιόργκι Πομάσκι με τον οποίο ο Τσάτουμας έκανε τις καλύτερες του χρονιές πριν 6-7 χρόνια.
Ο Λούης Τσάτουμας ετοιμάζεται για την τελευταία χρονιά της καριέρας του, καθώς ο τραυματισμός δεν τον άφησε να ολοκληρώσει όπως ήθελε ο ίδιος, δίνοντας το παρών σε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση (Ολυμπιακούς). Το κίνητρο του παγκόσμιου του Λονδίνου, το καλοκαίρι του 2017 είναι μεγάλο και με αυτήν την διοργάνωση θέλει να βάλαει τέλος σε μια πολύ σπουδαία καριέρα. Για το λόγο αυτό, θα γυμνάζεται φέτος με τον Γκιόργκι Πομάσκι.
Από την άλλη πλευρά, ο Τεντόγλου έκανε… ρεπορτάζ για τον Πομάσκι μιλώντας με πολλούς αθλητές αλλά και τη Λίλη Αλεξούλη. Ο 18χρονος έμαθε αυτά που ήθελε να μάθει, προβληματίστηκε για το που θα συνεχίσει, όμως η απόφαση του Τσάτουμα είναι αυτή που τον έχει επηρεάσει περισσότερο και που τον οδηγεί στον Πομάσκι.
Ο Τεντόγλου ολοκληρώνει με εξαιρετική συνεργασία με τον Βαγγέλη Παπανίκο που τον ανακάλυψε και τον οδήγησε στη 2η θέση στον κόσμο και όπως φαίνεται ετοιμάζεται να ξεκινήσει προετοιμασία με το γκρουπ του Πομάσκι. Για ακόμα μεγαλύτερα άλματα σε μια ιδιαίτερα γεμάτη για τον ίδιο σεζόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: