ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μαλλιά - κουβάρια για το ...όνομα σε βάπτιση στη Λαμία!

Αναστάτωση προκλήθηκε σε βάπτιση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκκλησία στα νότια της Λαμίας. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από...
την έναρξη του μυστηρίου, όταν ο παππούς αρνούνταν να δοθεί στον νεοφώτιστο το ένα από τα δύο ονόματα που τελικά πήρε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προσπάθησε να επιτεθεί και εναντίον του αδελφού της μητέρας του παιδιού, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ονόματα που θα έπρεπε να δοθούν είναι αυτά που αποφάσισαν οι γονείς.

Σημειώνεται ότι οι γονείς του μικρού αγοριού είχαν αποφασίσει τα δύο ονόματα, εκ των οποίων μάλιστα, το ένα από τα δύο άνηκε στον παππού που αντιδρούσε. Ο τελευταίος όμως διαφωνούσε κάθετα για το δεύτερο όνομα. Τελικά, οι γονείς σε συνεννόηση με τους νονούς έδωσαν τα ονόματα που είχαν αποφασίσει και όταν αυτά ακούστηκαν ο παππούς εξοργίστηκε και άρχιζε να φωνάζει το δεύτερο όνομα που ήθελε εκείνος να δοθεί στο παιδί.

“Δεν θα το πείτε, έτσι. Όχι, όχι….” έλεγε με τον ιερέα να ζητάει από τον ηλικιωμένο να σταματήσει και να σεβαστεί το μυστήριο. “Εσείς πάτερ την δουλειά σας…” είπε ο άντρας ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την εκκλησία.

Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί. Μετά από λίγη ώρα και αφού το παιδί ήταν έτοιμο να βαπτιστεί στην κολυμπήθρα ο παππούς προσέγγισε το σημείο, αρχίζοντας να φωνάζει ξανά το δεύτερο όνομα που ήθελε εκείνος. Κάποια στιγμή φέρεται να επιχείρησε να χειροδικήσει εναντίον των πεθερικών του, ωστόσο επενέβησαν συγγενείς του και τον έβγαλαν από την εκκλησία.

Ύστερα από λίγο επέστρεψε και ευτυχώς, ήρεμος πλέον, κάθισε δίπλα στους υπόλοιπους συγγενείς και στο τέλος του μυστηρίου δεχόταν ευχές για τον εγγονό του.

lamianow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: