ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσο επικίνδυνο είναι να φιλάς έναν... μουσάτο άνδρα;

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν στους μουσάτους άνδρες αγνοώντας τους κινδύνους που μπορεί να έχει η γενειάδα για την υγεία τους. Το μούσι, ένα στοιχείο που...
προσδίδει δύναμη και αρρενωπότητα στον άνδρα, μπαίνει στο μικροσκόπιο με τους επιστήμονες να μελετούν τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων και βακτηρίων.

«Άραγε, πόσο υγιεινό είναι να φιλάς ένας άνδρα με μούσι;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι, ο άνδρες που αμελούν την καθαριότητα της γενειάδας τους, μπορούν να μεταδώσουν πολλά μικρόβια και βακτήρια στην αγαπημένη τους μέσω των φιλιών. Αν όμως το μούσι είναι καθαρό, τότε έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολύνουν την σύντροφό τους απ΄ότι οι καλοξυρισμένοι άνδρες.

Σύμφωνα με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, ο σταφυλόκοκκος είναι ένας από τους κινδύνους. Μετά το φαγητό στο μούσι των αντρών φιλοξενούνται υπολείμματα φαγητού τα οποία εάν δεν απομακρυνθούν από την περιοχή, μπορεί να εξελιχθούν σε εστία μόλυνσης. Αν και το μούσι έχει συνδεθεί με την απόλυτη αρρενωπότητα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα, μπορεί να γίνει εστία μετάδοσης μικροβίων και βακτηρίων.

Η έρευνα των Βρετανών διεξήχθη σε δείγμα 408 ανδρών, με ή χωρίς μούσι, που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Το αποτέλεσμα εκπλήσσει: Οι άνδρες με γένια είχαν λιγότερα μικρόβια απ' ότι οι ξυρισμένοι. Μάλιστα, οι ξυρισμένοι άνδρες είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μικρόβια τύπου MRSA στα μάγουλά τους. Επίσης η συγκέντρωση μικροβίων στο πρόσωπό όπως ο σταφυλόκοκκος ήταν ελαφρώς αυξημένη σε σε σχέση με τους μουσάτους (10%).

Ο Μπρους Ράιτ, ειδικός στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών και διευθυντής στην κλινική «H- Hair» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίδας υποστηρίζει πως, η καθαρά γενειάδα είναι πιο υγιεινή απ΄ότι ένα καλοξυρισμένο πρόσωπο που δεν είναι καθαρό:

«Εάν η γενειάδα δεν διατηρείται καθαρή, τότε μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και βακτήρια του εντέρου, όπως το E.Coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και γαστρεντερικές λοιμώξεις. Όποιος πλένει τακτικά τα χέρια του και διατηρεί καθαρή τη γενειάδα του, δεν κινδυνεύει να μολυνθεί ο ίδιος ή να μεταδώσει μικρόβια και βακτήρια σε όσους φιλάει», επισημαίνει ο Γερμανός γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: