ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Απίστευτος ρατσισμός των Γερμανών σε Έλληνα που αγόρασε κήπο – Δείτε πως του φέρθηκαν

Στα προάστια του Radeberg ο σύλλογος εξοχικών κατοικιών “Heideeck” προσφέρει μικρούς κήπους, όπου πολλοί Γερμανοί περνούν τα σαββατοκύριακά τους.
Ένας Έλληνας αγόρασε ένα χώρο εκεί αλλά ο υπεύθυνος τον έδιωξε!

Συγκεκριμένα του είπε πως μόνο αν ήταν Γερμανός θα μπορούσε να καθίσει στον κήπο του. Ο Πέτρος Γραμμένος είναι 62 ετών και ζει τα τελευταία 45 χρόνια στη Γερμανία. Δουλεύει εδώ και 38 χρόνια ως λογιστής στην Opel στο Rüsselsheim και η γυναίκα του είναι από τη Δρέσδη.

Για την επερχόμενη σύνταξή του αγόρασε ένα μικρό εξοχικό στον συγκεκριμένο σύλλογο εξοχικών κατοικιών (Kleingartenverein). Όταν όμως πήγε να δηλωθεί αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο υπεύθυνος του ζήτησε ένα δημόσιο, επίσημο έγγραφο στη γερμανική γλώσσα που να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του και να είναι σε ισχύ, καθώς δεν δεχόταν το ισχύον ελληνικό διαβατήριο.

Ο Έλληνας μαζί με το διαβατήριο του έδωσε και τη βεβαίωση της εγγραφής του στο κρατίδιο της Δρέσδης, όμως ούτε αυτή δέχτηκε ο σύλλογος, αφού κατά τη γνώμη του δεν ήταν αυτό το έγγραφο αρκετά επίκαιρο. Έτσι, τον έδιωξε από τις εγκαταστάσεις. Μάλιστα τον απείλησε πως αν αρνούνταν να φύγει, θα του έκανε μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπευθύνου δεν δέχτηκε το διαβατήριό του διότι αυτό έληγε σε λίγο καιρό και φοβόταν ότι μπορεί ο κ. Γραμμένος να χρειαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα. “Και τότε θα έπρεπε εμείς να αναλάβουμε τα έξοδά του εδώ” λέει χαρακτηριστικά στην εφημεριδα Bild.

Ο κ. Γραμμένος βέβαια εξανίσταται πως εδώ και 45 χρόνια ανανεώνει το διαβατήριό του χωρίς κανένα πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: