Ο παραδοσιακός χαλβάς Φαρσάλων. Τον συναντάμε εμείς οι υπόλοιποι σε κάθε πανηγύρι.
Υλικά
1 / 2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλυτζάνια νισεστέ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρντισμένα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός των 8 κ.σ. ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα βαθειά και ανακατεύουμε τις 8 κ. ζάχαρης μέχρι να ροδίσει καλά σε δυνατό μάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβόλους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ.
Ψήνουμε σε γκρίλ 15 λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έπιασε μια κρούστα με φουσκαλίτσες και είναι έτοιμο μόλις κρυώσει.
Υλικά
1 / 2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλυτζάνια νισεστέ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρντισμένα
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός των 8 κ.σ. ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα βαθειά και ανακατεύουμε τις 8 κ. ζάχαρης μέχρι να ροδίσει καλά σε δυνατό μάτι.
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβόλους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ.
Ψήνουμε σε γκρίλ 15 λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έπιασε μια κρούστα με φουσκαλίτσες και είναι έτοιμο μόλις κρυώσει.
askitikon.eu
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου