ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Όποιος ακουμπήσει ένα Λουλούδι από ΑΥΤΟΝ τον Κήπο, θα πεθάνει αμέσως. Μόνο ο Κηπουρός ξέρει ΠΟΣΟ επικίνδυνα είναι… [Εικόνες-Βίντεο]

Η Αγγλία είναι γνωστή για τους πολυτελείς και προσεγμένους κήπους της. Με μία πρώτη ματιά, ο κήπος Alnwick στο Northumberland φαίνεται να είναι ένα...
τυπικό παράδειγμα που δείχνει το πάθος της χώρας για την κηπουρική. Ωστόσο, οι επισκέπτες βλέπουν εντελώς αλλιώς τον κήπο αφού επισκεφτούν το θέαμα που υπάρχει στην καρδιά του.

«Αυτά τα φυτά μπορούν να σας σκοτώσουνl,» είναι γραμμένο σε μία σιδερένια πύλη που διαχωρίζει ένα μικρό κομμάτι του κήπου. Ακούγεται σαν διαφημιστικό κόλπο, αλλά και όμως ισχύει. Πίσω από αυτή την πύλη κρύβεται ο πιο θανάσιμος κήπος στον κόσμο. Κάθε ένα από τα 100 περίπου φυτά που φιλοξενεί είναι πολύ δηλητηριώδες. Οι επισκέπτες απαγορεύεται να τα ακουμπήσουν ή να τα μυρίσουν.

Ο κήπος αυτός δημιουργήθηκε από την 58χρονη Jane Percy, Δούκισσα του Northumberland. Προφανώς, θεώρησε την παραδοσιακή κηπουρική λίγο βαρετή.

“Θεώρησα πως η πλειοψηφία των παιδιών που ξέρω θα έδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον για να δουν πώς τα φυτά μπορούν να γίνουν θανατηφόρα, σε πόση ώρα πεθαίνει κανείς αφού τα φάει και πόσο επίπονος μπορεί να είναι ο θάνατος αυτός.”

Αλλά αυτό δεν είναι όλο: η Jane δεν θέλει μόνο να μορφώσει τους επισκέπτες για τα φυτά αυτά, αλλά επίσης και για τα ναρκωτικά. Υπάρχει άλλο ένα κομμάτι του κήπου που έχει φυτά όπως η κάνναβης και το φυτό της κόκας. Ο κύριος στόχος της είναι να δείξει όλες τις δυνατότητες της φύσης στους κήπους της.

Θέλει να δείξει στους επισκέπτες πως τα φυτά μπορούν να θεραπεύσουν αλλά και να σκοτώσουν. Δεν μας κάνει έκπληξη που το προσωπικό πρέπει να φοράει ειδικό εξοπλισμό για την προστασία του.

Ο Trevor Jones, επικεφαλής κηπουρός στο Alnwick, μας προσφέρει μία ξενάγηση του κήπου στο βίντεο που ακολουθεί:

fanpage

Δεν υπάρχουν σχόλια: