ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Γ΄ Εθνική: Θρίαμβος Μακεδονικού Φούφα- Ήττα για τον Εορδαϊκό

Αν και βρέθηκε να χάνει από την Καβάλα ο Μακεδονικός Φούφα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει μια πολύ σημαντική νίκη επί της Καβάλας.


Στη Κομοτηνή το φοβερό γκολ του Κλή δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ μέρους υποχρέωσαν τον Εορδαϊκό στη 2η ήττα του στο πρωτάθλημα από τη Δόξα Προσκυνητών με 1-0. Πρέπει πάντως να τονίσουμε πως το ενωσιακό γήπεδο της Κομοτηνής με το πλαστικό χορτάρι ήταν επιεικώς απαράδεκτο.








Δείτε τη βαθμολογία
 όλα τα αποτελέσματα εδώ



Η επόμενη αγωνιστική:
ΑΟ Καρδίας – Καβάλα
Νάουσα – ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου
Δόξα Δράμας – Μακεδονικός Φούφα
Νέστος Χρυσούπολης – Αλμωπός Αριδαίας
Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης
Εορδαϊκός – Λαγκαδάς
Απόλλων Καλαμαριάς – Δόξα Προσκυνητών
Ρεπό: Καμπανιακός


Ιστορική νίκη για το Μακεδονικό Φούφα επί της Καβάλας
Τη πιο σπουδαία νίκη (μέχρι την επόμενη) στην ιστορία του πέτυχε τη Κυριακή ο Μακεδονικός Φούφα απέναντι στην ιστορική Καβάλα με 2-1. Ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και όπως ήταν φυσικό και η 1ηστη Γ΄ Εθνική.

Η νίκη μάλιστα του Μακεδονικού λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 2ο ημίχρονο (δέχθηκε γκολ στο 63ο) , αλλά βγάζοντας ψυχή και θέληση μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Από την άλλη η Καβάλα ήθελε αλλά δεν μπορούσε και η φράση του προπονητή της «ήμασταν» απαράδεκτοι τα λέει όλα. Τι και αν κατάφερε να πετύχει γκολ στο 63ο στη συνέχεια ήταν πολύ κακή και υποτάχθηκε σε ένα πεισμωμένο Φούφα.

Άριστη η διαιτησία του κ. Χανίδη (Νατσιόπουλος- Πάτρας) Σ.Δ. Μακεδονίας. Έδειξε κίτρινες στους Χρυσοστομίδη, Λαδάκη, Μπλιο και Λίτσκα.


Φάσεις και γκολ
Πολύ καλά ξεκίνησε τον αγώνα ο Μακεδονικός Φούφα και στο 8ο το γύρισμα του Τσικόπουλου έδιωξε πολύ δύσκολα ο Αθανασίου σε κόρνερ και λίγο μετά δυνατό σουτ του Συμεωνίδη από καλή θέση πέρασε άουτ.

Στο 21ο τρομερό σουτ του Τοπάλη πολύ δύσκολη απέκρουσε του Αθανασίου στο παραθυράκι.

Η μοναδική στιγμή που απείλησε η Καβάλα στο 41ο ο Χρυσοστομίδης αντέδρασε σωστά στο σουτ του Λαδάκη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 63ο ο Λίτσκας που είχε μπει στο παιχνίδι λίγο νωρίτερα κέρδισε τη κόντρα από το Τακίδη και με φοβερό σουτ στη κλειστή γωνία του Χρυσοστομίδη, έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» για το 0-1.

Το γκολ αυτό αντί να βοηθήσει τη Καβάλα πείσμωσε το Μακεδονικό που στο 72ο έφτασε στην ισοφάριση. Ο Μπλιος έκανε στραβοκλωτσιά στέλνοντας τη μπάλα προς τα πίσω ο Χάιτας που ήταν μπροστά από το τερματοφύλακα δεν άφησε το «δώρο» και με ανάποδο ψαλίδι ισοφάρισε.

Στο 80ο κόρνερ Παπαδόπουλου κεφαλιά Γιαλούση λίγο άουτ και λίγο αργότερα σουτ Μπλιού ο Χρυσοστομίδης ακούμπησε όσο χρειαζόταν τη μπάλα για να της κόψει τη φόρα και πάνω στη γραμμή σωτήρια έδιωξε ο Τζουβάρας.

Η ολική ανατροπή έγινε στο 86ο όταν ο Τοπάλης εκτέλεσε κόρνερ αδράνεια όλης της άμυνας και ο Φωτιάδης σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 μέσα σε αποθέωση από τους 200 περίπου φιλάθλους του Μακεδονικού.

Μακεδονικός Φούφα: Χρυσοστομίδης, Κοπατσάρης, Σιδηρόπουλος, Τζουβάρας, Τσόμπο (69ο Παπουτσίδης), Τακίδης, Συμεωνίδης (46ο Χατζηρούμπης), Φωτιάδης, Χάιτας, Τοπάλης, Τσικόπουλος (84ο Κυβρακίδης).

Α.Ο. Καβάλα: Αθανασίου, Σταματόπουλος, Κυριακίδης, Γιαλούσης, Δέντσας (78ο Παπαδόπουλος), Λαδάκης, Παππάς, Μπάτζιος, Πτηνόπουλος (60ο Μπλιος), Μπρατσιάνι (60ο Λίτσκας), Pavicevic.

Ήττα για τον Εορδαϊκό που θα μπορούσε το βαθμό
Μετά από ένα καλό παιχνίδι που έγινε στο ενωσιακό γήπεδο της Κομοτηνής που διαθέτει πλαστικό χορτάρι η Δόξα Προσκυνητών κέρδισε τον Εορδαϊκό με 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Κλή με τον Εορδαϊκό να μη μπορεί να απαντήσει και να πάρει κάτι θετικό.

Το παιχνίδι
Στο 4ο Εκτέλεση φάουλ από τον Μαυροματίδη, η μπάλα άουτ ενώ 2 λεπτά μετά ίδια φάση αυτή την φορά με τον Ίβιτς και την ίδια κατάληξη.

Στο 13ο Σουτ από τον Βάσκο καταλήγει άουτ και λίγο μετά Δραγανίδης και Κίτσος δεν μπορούν να απειλήσουν τον Στόϊκο.

Στο 17ο συνδυασμός του Βάσκου με τον Κλή, πάσα στον Ιωαννίδη το σουτ αποκρούει ο Στόϊκος σε κόρνερ.

Ακριβώς στο ημίωρο σουτ από τον Χαραλαμπίδη διώχνει πριν την γραμμή του τέρματος ο Λεφής.

Λίγο πριν το ημίχρονο εκτέλεση φάουλ από τον Τρίχα, σουτ από τον Κίτσο φεύγει άουτ.

Στο 47ο Πολύ ωραίο σουτ από τον Κλή στο αριστερό γάμα του Στόϊκου και 1-0. Λίγο μετά μεγάλη φάση για την Δόξα αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Ιωαννίδη σε μπαλιά του Βάσκου έδιωξε σωτήρια ο Στόικος.

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Γκουγκούδης, Σάββας, Κρυώνας (Σερρών).

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γ. Κλειτσιώτης): Αγγελόπουλος, Κελεσίδης, Μόσχος, Κίτσος, Λεφής Τρίχας, Δραγανίδης, Ιωαννίδης (70ο Θωμάς), Βάσκος (68ο Μεμέτ Εμρέ), Κλής, Γιαννακιτσίδης (88ο Δημητριάδης).

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ (Α. Αλεξίου): Στόϊκος, Λιάπτσης (65ο Ιωαννίδης), Νικολαΐδης (50ο Ταμπά), Σαββίδης, Μπαλίτσας, Θεοδουλίδης, Χαραλαμπίδης, Νσο, Ίβιτς, Μπίκος (75ο Περσίδης), Μαυροματίδης. 

(thrakisports)

Δεν υπάρχουν σχόλια: