ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Νέα τρέλα, η στάση περιστεριού -Στρίβουν τα γόνατά τους για να φαίνονται πιο αδύνατες [εικόνες]

Τις έχεις δει να βάζουν το χέρι στη μέση τους, να τεντώνουν το πόδι και να έχουν μισάνοιχτο το στόμα τους, μόνο και μόνο για...
να βγάλουν ΤΗΝ τέλεια φωτογραφία στο κόκκινο χαλί. Τώρα όμως η νέα μόδα, ονομάζεται η στάση του «περιστεριού» και είναι περίεργη.
Την συγκεκριμένη πόζα με τα πόδια γυρισμένα προς τα μέσα και το ένα ελαφρώς λυγισμένο την πρωτοέκανε η Γκουίνεθ Πάλτροου και από τότε όλες οι διάσημες την μιμούνται.
Έχοντας ελεύθερα κάτω τα χέρια, οι διάσημες προσπαθούν να σφίξουν τους μύες των ποδιών τους και να τα γυρίσουν προς τα μέσα, ώστε να φαίνονται πιο μακριά και πιο καλλίγραμμα.
Παίρνοντας μία στάση που μοιάζει με τον τρόπο που περπατάει ένα περιστέρι, η Αμάλ Αλαμουντίν και η Κέιτ Χόλμς έχουν ποζάρει με τον ίδιο τρόπο στο κόκκινο χαλί, κάνοντας τους πάντες να προσέξουν τον τρόπο με τον οποίο στήνονται.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Vogue η συγκεκριμένη στάση όχι μόνο σε κάνει να φαίνεσαι πιο σέξι, αλλά επειδή ακριβώς οι μύες στο πόδι σφίγγουν, είναι πιο εύκολο να φανεί το περιβόητο κενό (thigh gap) ανάμεσα στα πόδια σου.
Η ανθρωπολόγος Άννα Μάχιν εξηγεί τι ακριβώς σημαίνει η πόζα του περιστεριού:
Η συγκεκριμένη στάση δεν δείχνει τόσο αυτοπεποίθηση και δύναμη, όπως οι άλλες πόζες, αλλά προσιτότητα. Έτσι οι γυναίκες δεν προσπαθούν να ξεχωρίσουν με όλες εμάς δείχνοντας πως είναι θεές μέσα στο τέλειο φόρεμά τους, αλλά να δείξουν πως είναι σαν όλες εμάς και ντρέπονται και λίγο μπροστά στους φωτογράφους.
Ωστόσο, οι editors της Vogue επιμένουν πως η πόζα είναι κατάλληλη για όσες έχουν τα λεπτά πόδια όπως η Αλαμουντίν και η Πάλτροου.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: