ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ελευθέρια της πόλης των Γρεβενών

Με Aρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ εορτάστηκε η 13ηΟκτωβρίου, ημέρα της απελευθέρωσης της...
πόλης των Γρεβενών από τον τουρκικό ζυγό, ενώ τελέστηκε και επιμνημόσυνος δέηση στο άγαλμα του εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού Μητροπολίτου Γρεβενών, στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Το απόγευμα στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως  πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του Γ΄ Τόμου των «Σελίδων της Ιστορία των Γρεβενών», του  Απόστολου Παπαδημητρίου, στα πλαίσια «των Ελευθερίων»,  των κοινών εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκαν εφέτος από την Ιερά Μητρόπολη και τον Δήμο Γρεβενών αλλά και την Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών.

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ. Σίμος Ζαγκανίκας, Κώστας Δόρτσιος και ο συγγραφέας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας την εκδήλωση δήλωσε πως: «το “ευχαριστούμε” είναι λίγο, ενώ το “ευγνωμονούμε” τον συγγραφέα για όσα μας έχει δώσει είναι κάτι».

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Κυριακή με αγώνα δρόμου μέσα στην πόλη για παιδιά και ενήλικες που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη, ο Δήμος και η Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών και οι Δρομείς Υγείας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: