ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κι όμως δεν είναι αστείο! Άτομα με «ειδικές ανάγκες» όσοι δεν έχουν ερωτικό σύντροφο!

Όσοι δεν έχουν σεξουαλική επαφή ή δεν βρίσκουν σύντροφο με σκοπό να αποκτήσουν παιδιά θα λογίζονται ως «άτομα με ειδικές ανάγκες», όπως...
αποκαλύπτει η εφημερίδα Express.

Ανατροπή, λοιπόν, στη θεωρία περί αναπηρίας για όσους δεν έχουν ερωτικό σύντροφο έρχεται να δώσει με νέες οδηγίες του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι άνθρωποι που δεν κάνουν σεξ ή δεν αγωνίζονται να βρουν έναν σύντροφο προκειμένου να αποκτήσουν απογόνους, θα θεωρούνται πλέον «άτομα με ειδικές ανάγκες», σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα ανακοινωθούν από τον διεθνή οργανισμό.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Express, μέχρι τώρα, η υπογονιμότητα δεν θεωρούνταν αναπηρία.

Τώρα όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωρά σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση καταργώντας ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα. Με τις νέες οδηγίες που αναμένεται να εκδώσει, ένα άτομο που δεν θα μπορεί να βρει ερωτικό σύντροφο για να αποκτήσει παιδιά, τώρα θα χαρακτηρίζεται ως «ανάπηρο».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμένος Υγείας πάντως περικλείει και τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο θέμα της γονιμοποίησης. Βάσει των νέων οδηγιών, τα άτομα που είναι ετεροφυλόφιλα όπως και τα ομοφυλόφιλα που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά θα έχουν την ίδια προτεραιότητα στην εξωσωματική γονιμοποίηση για να τεκνοποιήσουν.

Οι αντιδράσεις πάντως δεν άργησαν να έρθουν όπως αναφέρει το δημοσίευμα με τον Βρετανό βουλευτή Γκάρεθ Τζόνσον να τονίζει υπέρμαχος της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά αντίθετος με τον χαρακτηρισμό της υπογονιμότητας ως «αναπηρία».

Αντιθέτως, ο καθηγητής Ντέβιντ Ανταμσον, που συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα που συνέταξε τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ θεωρεί ότι είναι μία «μεγάλη ευκαιρία» γι' αυτούς που είναι μόνοι τους και τους γκέι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: