ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Τι είναι η Drunkorexia που απειλεί τους νέους

Γνωρίζουμε τη νευρική ανορεξία, την ζήσαμε και πλέον την αντιμετωπίζουμε. Μια νέα μάστιγα όμως πλήττει την νεολαία. Οι επιστήμονες τη βαφτίσαν...
Drunkorexia, και πρόκειται για την αντικατάσταση της τροφής, με το αλκοόλ.

Παρατηρείται στους νέους εώς 30 ετών, έχει καταστροφικές συνέπειες, και οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια που δύσκολα επανακάμπτεις.

Ουσιαστικά οι νέοι ξοδεύουν χρήματα μόνο για αλκοόλ, θεωρώντας τη διατροφή δευτερεύον σημασίας ζήτημα. Στο δίλημμα τροφή ή αλκοόλ, επιλέγουν το ποτό.

«Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί έφηβοι και φοιτητές προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους μόνο στο αλκοόλ ή αποφεύγουν να τρώνε, ώστε να καταβάλλονται πιο εύκολα από τις επιδράσεις τους ποτού», τόνισε η ψυχολόγος Ντιπάλι Ρίνκερ στη Science Daily. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Houston, από τους 1,184 φοιτητές που εξετάσθηκαν, το 80% αυτών είχαν πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, χωρίς να έχουν φάει για πολλές ώρες.

Που οδηγεί όμως η Drunkorexia; Σε παραβατικές συμπεριφορές, γινόμαστε πιο ευερέθιστοι, σε διαρκή κόπωση και υπνηλία. Τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από την κατανάλωση αλκοόλ χώρις καθόλου τροφή στο ενδίαμεσο, οδηγεί σε διαταραχές στη πέψη, σε υψηλά ποσοστά ζαχάρου, και σε προβλήματα αναπνοής. Να σημειωθεί ότι ο εθισμός στο αλκοόλ, είναι από τους ισχυρότερους και συγκρίνεται με εκείνο των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: