ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Έλληνες φοιτητές κατασκευάζουν το πρώτο αγωνιστικό Moto GP-3 στην Κοζάνη

Φοιτητές του Πολυτεχνείου της Κοζάνης έφτιαξαν το πρώτο αγωνιστικό δίκυκλο που μεγάλο μέρος του έχει φτιαχτεί από ελληνικά χέρια. Οι 11 νέοι και νέες...
που αποτελεί την ομάδα Tyφoon Motoracing UoWM, εδώ και καιρό ετοίμαζε τη 250 κυβικών μοτοσυκλέτα στα εργαστήρια του τμήματος.

Σκοπός του δημιουργήματός τους είναι να συμμετάσχει σε δύο εβδομάδες στον διεθνή διαγωνισμό «MotoStudent» στην πίστα της Αραγονίας στην Ισπανία. Στον διαγωνισμό θα λάβουν μέρος 35 ομάδες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, κάποιες εκ των ποίων έχουν μεγάλη εμπειρία από συμμετοχές σε προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ διαθέτουν ισχυρή παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή διθέσιων. Οι διοργανωτές διέθεσαν σε όλους τους διαγωνιζόμενους τον κινητήρα, τις ρόδες και τις ζάντες και η ομάδα Tyφoon Motoracing σχεδίασε και κατασκεύασε όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα της μηχανής από το μηδέν.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση του πλαισίου της μηχανής χρειάστηκε 1000 ώρες με τη μέθοδο της ταχείας πρωτοτυποποίησης, ενώ και κάποια από τα μέρη της μηχανής κατασκευάστηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Το εγχείρημα της ομάδας στήριξαν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις βοηθώντας στην κατασκευή ή προσφέροντας δωρεάν υλικά ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών καθηγητής Γιάννης Μπακούρος.

Η ομάδα ολοκληρώνει τις τελευταίες της δοκιμές στην αγωνιστική πίστα των Σερρών με πιλότο έμπειρο μοτοσικλετιστή αγώνων, ο οποίος έχει αναλάβει να τρέξει το αγωνιστικό Moto GP-3 στην πίστα της Αραγονίας.

Η αισιοδοξία στην ομάδα για την αναμέτρηση της Αραγονίας είναι μεγάλη και όπως αναφέρει ο επιστημονικός υπεύθυνός της, επίκουρος καθηγητής Δημήτρης Γιαγκόπουλος, «η Ελλάδα μέσω ενός περιφερειακού πανεπιστημίου εισέρχεται για πρώτη φορά στη λέσχη των ισχυρών των μηχανοκίνητων κατασκευών στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Motostudent, υιοθετώντας καινοτομίες και ιδέες που ελπίζουμε ότι θα ενθουσιάσουν τους κριτές»

Δεν υπάρχουν σχόλια: