ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2016

“Υποστηρίξτε τις μητέρες να θηλάσουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε!”
Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ΓΡΕΒΕΝΩΝ που ανήκει στο...

Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και συμμετείχε την Κυριακή 6-11-2016 στον 7o Πανελλαδικό Δημόσιο Ταυτόχρονο Θηλασμό που φέτος έγινε σε 53 πόλεις της Ελλάδας.

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης - γιορτής είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η έμφαση στη σημασία της ορθής ενημέρωσης των γυναικών για το θέμα αυτό.

Για τα Γρεβενά τη διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Γρεβενών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών που για τρίτη χρονιά φιλοξένησε με πολλή αγάπη την εκδήλωση. Επίσης, για άλλη μια χρονιά εθελόντρια νηπιαγωγός φρόντισε για τη δημιουργική απασχόληση των μεγαλύτερων παιδιών.

Οι φετινές συμμετοχές για τα Γρεβενά ήταν επτά θηλάζουσες μητέρες, ενώ σε όλη την Ελλάδα καταμετρήθηκαν γύρω στις 4000. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όμως και μπαμπάδες, συγγενείς και φίλοι των μητέρων, τονίζοντας έτσι την αξία του υποστηρικτικού ρόλου που παίζει το περιβάλλον της θηλάζουσας.

Επίσης υπήρχε πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την αξία του μητρικού θηλασμού στη σωματική και ψυχοδιανοητική ανάπτυξη του παιδιού, ενώ οι μητέρες αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους για την παραγκωνισμένη ως πρόσφατα τέχνη του θηλασμού.

Να τονιστεί ακόμη ότι η πανελλαδική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται μόνο από μητέρες εθελόντριες της κάθε πόλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: