ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

7ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός

‘’ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ’’
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*,...

το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ διοργανώνει τον 7o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας.

Για τα ΓΡΕΒΕΝΑ τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος για 3η χρονιά η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ΓΡΕΒΕΝΩΝ https://www.facebook.com/groups/thilasmosgrevena/  και σας προσκαλεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό. Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 μ.μ. θα καταμετρηθούν την ίδια ώρα στις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας!

Σε αυτή τη γιορτή, μας δίνεται η αφορμή μητέρες - μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς το θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρέψει στην εργασία της. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.


Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και συγγενείς που επιθυμούν να ενημερωθούν για να στηρίξουν κάποιον δικό τους, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Στα ΓΡΕΒΕΝΑ, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια χρονιά στο φιλόξενο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Γρεβενών. Η νηπιαγωγός Ιουλία Πλιάτσικα, για δεύτερη χρονιά θα φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η εκδήλωση δεν αφορά μόνο θηλάζουσες μητέρες. Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: