ΣΙΝΕ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Θάνος Πλεύρης: Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν – Σε τι ελπίζουν οι γιατροί

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΜΕ ΣΗΨΑΙΜΙΑ
Το νεαρό της ηλικίας του πρώην βουλευτή ελπίζουν πως θα έχουν σύμμαχο οι γιατροί, οι οποίοι εκφράζουν...
συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του Θάνου Πλεύρη.

Ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής, νοσηλεύεται από την Κυριακή (13/11) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικής κλινικής, όπου και εισήχθη με σηψαιμία

Είναι διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν κρίσιμη όμως η σταθερότητα που εμφανίζει φέρεται να είναι ένα θετικό σημάδι.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε χθες Τρίτη (15/11) αναφέρει ότι «ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης παραμένει νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση του είναι σταθερή αλλά εξακολουθεί να εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη».

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος. Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. 


Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.

Ανακοίνωση της κλινικής όπου χειρουργήθηκε ο Θανάσης Πλεύρης: “Λυπούμαστε ειλικρινά…”
Ανακοίνωση για την επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο αριστερό κάτω άκρο ο Θάνος Πλεύρης πριν από περίπου ένα μήνα, εξέδωσε το Νοσοκομείο Mediterraneo, λέγοντας πως από το εξήλθε από νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση και δεν γνωρίζει τι μεσολάβησε μέχρι την εισαγωγή του σε ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ.Αθανάσιος Πλεύρης υπεβλήθη σε μία προγραμματισμένη από τον θεράποντα ιατρό του μικρή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο αριστερό κάτω άκρο, πριν από 4 εβδομάδες περίπου.
Μετά από ολιγόωρη παραμονή εξήλθε από το νοσηλευτήριο σε άριστη κατάσταση, διατυπώνοντας και εγγράφως τις ευχαριστίες του, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του από το επίπεδο των παρασχεθεισών υπηρεσιών μας.

Η παρακολούθηση της πορείας της υγείας του στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε στο Mediterraneo Hospital. Για την άσχημη εξέλιξη της ενημερωθήκαμε αιφνιδιαστικά μέσα από δημοσιεύματα.

Δεν έχουμε πληροφορίες για το τι μεσολάβησε από την έξοδο του κ.Πλέυρη έως την εισαγωγή του σε άλλη ιδιωτική κλινική 22 ημέρες αργότερα. Συνεπώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είδους πράξεις έγιναν σε Δημόσιο ή άλλο ιδιωτικό Νοσοκομείο και από ποιον, που να προκάλεσαν αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την εξέλιξη της υγείας του κ.Πλεύρη, συμπάσχουμε με την αγωνία των οικείων του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: