ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Κοζάνη: «Ανθεί» το παραεμπόριο στα κουφώματα

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός με εισαγωγή κουφωμάτων από όμορες χώρες με πρακτικές παραπλάνησης των ελεγκτικών αρχών που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει...
σημαντική φοροδιαφυγή, απώλεια ασφαλιστικών εισφορών καθώς και διακίνηση μη πιστοποιημένων προϊόντων είναι μεταξύ των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών Αλουμινίου που διοργανώνεται το Σάββατο και την Κυριακή 5-6 Νοεμβρίου στην Κοζάνη.

Ο ανταγωνισμός αυτός βαίνει εις βάρος της ποιότητας όπως είπε ο κ. Παγιάτης και ανήγγειλε πως η πολιτεία το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε εκτενέστερους ελέγχους. Η αλληλεγγύη και η ανοχή μας στην ανομία έχει τελειώσει σημείωσε ο κ. Παγιάτης. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σύμφωνα με τον ίδιο αύξηση της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας και παράκαμψη του ελληνικού φορολογικού συστήματος με αποτέλεσμα να χάνει ο κλάδος σε ανταγωνιστικότητα.

Ο κλάδος πάντως σύμφωνα με τον κ. Παγιάτη βλέπει θετικά το πάγωμα των εισφορών που σημαίνει επανένταξη και επαγγελματιών που βρέθηκαν εκτός κλάδου. Σε ότι αφορά τα θέματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια του συνεδρίου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι η έναρξη του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» που έχει καθυστερήσει αφού η χώρα μας θα έπρεπε να έχει αναβαθμίσει τους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ενώ σε δεύτερο επίπεδο έχει γίνει προσπάθεια δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών που θα εξάγουν τα κουφώματα.


ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: