ΣΙΝΕ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Σύροι διακινούσαν λαθραίο καπνό και τσιγάρα στα Γρεβενά

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν στοιχεία που είχαν συλλέξει για την παράνομη δραστηριότητα των τριών νεαρών αλλοδαπών
Νεαροί μετανάστες από τη Συρία έβγαζαν τα προς το ζην στην Ελλάδα διακινώντας μεγάλες ποσότητες λαθραίου καπνού και τσιγάρων στα Γρεβενά, όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας. Μάλιστα, ο ένας είχε πάνω του και ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν στοιχεία που είχαν συλλέξει για την παράνομη δραστηριότητα των τριών αλλοδαπών ηλικίας 19, 19 και 21 χρόνων και, όταν τους εντόπισαν, τους έκαναν έλεγχο. Στην κατοχή του πρώτου 19χρονου βρήκαν 82 νάιλον συσκευασίες καπνού βάρους 4.380 γραμμαρίων και στην κατοχή του δεύτερου 19χρονου 20 πακέτα τσιγάρων, όλα χωρίς την ενδεικτική ταινία του φόρου κατανάλωσης, ενώ ο 21χρονος είχε πάνω του εννέα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι τρεις Σύροι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών που τους απήγγειλε κατηγορίες κατά περίπτωση για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και των νόμων περί φορολογίας και περί ναρκωτικών, ενώ ο λαθραίος καπνός και τα πακέτα τσιγάρων παραδόθηκαν στο Τελωνείο Καστοριάς για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: