ΣΙΝΕ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

«Κερνάμε Ελλάδα» - Ξεκίνησε το φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού

Με μεγάλους «πρωταγωνιστές» τον κρόκο, τα άγρια μανιτάρια, τα φασόλια και τις παραδοσιακές πίτες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε το απόγευμα στα Κοίλα, το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού...
«Κερνάμε Ελλάδα»

«Η περιοχή μας είναι υπερήφανη για το φασόλι και την πιπεριά της, για τα μανιτάρια της, για τα κρασιά και το τσίπουρο της, για τον κρόκο. Κερνάμε Ελλάδα και προβάλλουμε τη Δυτική Μακεδονία», σχολίασε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Κώττας.

Το Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, έχει ως στόχο να αναδείξει τη Δυτική Μακεδονία ως σημαντικό γαστρονομικό και τουριστικό προορισμό. Στην προσπάθεια να γίνουν γνωστές και στο εξωτερικό οι παραδοσιακές γεύσεις, έχουν κληθεί στην περιοχή δημοσιογράφοι από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Σερβία.
«Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή σ’ αυτή τη γιορτή. Επιχειρηματίες που έχουν να κάνουν με αγροτικά και μεταποιημένα προϊόντα, με την κουζίνα, τον τουρισμό και τις ξενοδοχειακές μονάδες. Ελπίζουμε να βάλουμε τις βάσεις και να έχει συνέχεια το Φεστιβάλ», πρόσθεσε ο κ. Κώττας.










πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: