ΣΙΝΕ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Παντελίδης: Ολοκληρώθηκε το πόρισμα των πραγματογνώμων – Ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ; (εικόνες)

Ολοκληρώθηκε το πόρισμα – έκθεση των πραγματογνώμων σχετικά με το τροχαίο ατύχημα του Παντελή Παντελίδη.

Το πόρισμα 200 σελίδων μπήκε στη δικογραφία στο οποίο αναφέρεται ποιος ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ, με πόση ταχύτητα έτρεχε αλλά και για το αν υπήρξε μηχανική βλάβη.

Τι συνέβη τελικά το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου;
Σύμφωνα με το πόρισμα το αυτοκίνητο έτρεχε με 118 χλμ την ώρα ενώ δεν υπήρξαν ίχνη φρεναρίσματος.

«Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω υπολογίστηκε ότι η ελάχιστη ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα.Από τον λεπτομερή μακροσκοπικό – οπτικό έλεγχο προκειμένου να εξεταστούν τα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και λοιπά συστήματα για να διαπιστωθεί αν αυτά λειτουργούσαν κανονικά πριν το δυστύχημα δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα στα συστήματα του αυτοκινήτου. Ίχνη τροχοπέδησης ή ίχνη πλάγιας ολίσθησης δεν βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος. Δεν διαπιστώσαμε στοιχεία ούτε υπήρχαν ευρήματα όπως φθορές, ρηγματώσεις, λακούβες ή ανωμαλία επί του οδοστρώματος που να μας οδηγούν στην ακαταλληλότητα ή επικινδυνότητα του οδοστρώματος για την κυκλοφορία των οχημάτων».

Και πρόσθεσαν: «Τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή από την κανονική πορεία του οχήματος κατά την άποψη μας ήταν τα ακόλουθα. 1) Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών. 2) Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός».

Οι πραγματογνώμενες δεν ήταν σε θέση να διαπιστώσουν ποιος οδηγούσε το μοιραίο τζιπ και παρέμειναν στην αυτοψία της Τροχαίας στην οποία αναφέρεται ως οδηγός ο τραγουδιστής.

«Το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο»












Πηγή: πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: