ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Διαγωνισμός για την κατασκευή σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό

Στις 22 Νοεμβρίου κατατίθενται οι προσφορές στο διαγωνισμό της Εγνατία Οδός ΑΕ για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει τους σταθμούς διοδίων...
Παμβώτιδας, Μέστης, Ιεροπηγής και Ευζώνων, προϋπολογισμού 6,9 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή των σταθμών διοδίων εντάσσεται στο σχέδιο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού που προωθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Η διοίκηση του Ταμείου είχε ανακοινώσει προ εβδομάδων πως ξεκίνησε η διαδικασία για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού αξιοποίησης της Εγνατίας Οδού και των τριών καθέτων σε αυτήν αξόνων, μέσω της σύναψης σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή τους από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα. Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έχουν προθεσμία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου για να εκδηλώσουν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον.

Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστήριζαν πως "αποφασίσθηκε η δημοσίευση πρόσκλησης προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων ή/και απόψεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την 20/12/2016. Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα, στις αρχές του 2017, στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης".

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που εγκρίθηκε, οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους". Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η Τράπεζα Alpha Bank, Νομικός Σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες» και Τεχνικοί Σύμβουλοι η AVARIS Transport Engineers και η NOVUS Consulting Engineers S.A.

Φώτης Κόλλιας
fotisk2@euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: