ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Βράστε μπανάνες πριν πέσετε για ύπνο, πιείτε το υγρό και δεν θα πιστεύετε τι θα σας συμβεί ενώ κοιμάστε!

Πόσες φορές προσπαθήσαμε να κοιμηθούμε αλλά το μόνο που καταφέραμε είναι να εξερευνήσουμε την κάθε λεπτομέρεια που υπάρχει στο ταβάνι;

Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον ύπνο μας και να μας κρατήσουν ξάγρυπνους μέχρι το πρωί, όπως η κατάθλιψη, το στρες και το άγχος.

Ορισμένα φάρμακα μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν αϋπνία.

Τα παυσίπονα, τα αντιισταμινικά, και τα φάρμακα για την καρδιά και την αρτηριακή πίεση είναι μεταξύ των πολλών που συμβάλλουν στην απώλεια ύπνου. Και μπορεί μερικά φάρμακα να σας φέρνουν υπνηλία στην αρχή, μπορούν επίσης να προκαλέσουν συχνές επισκέψεις στο μπάνιο ή άγχος και να διαταρράξουν τον ύπνο σας

Είτε πρόκειται για ένα από τα θέματα αυτά είτε φταίει το ότι είστε εθισμένοι στο τηλέφωνό σας και δεν μπορείτε να το αποχωριστείτε όταν ξαπλώνετε, κάτι πρέπει ν’ αλλάξετε.

Τσάι μπανάνας
Χρησιμοποιώντας μόνο μερικά πράγματα που πιθανόν έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε τσάι μπανάνας σε χρόνο μηδέν!

Αυτή η θεραπεία ύπνου κάνει θαύματα! Πώς λειτουργεί;

Οι μπανάνες, ειδικά οι φλούδες τους, είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο. Ενώ το μαγνήσιο βοηθά στην πρόληψη των διαταραχών του ύπνου, το μαγνήσιο μαζί με το κάλιο βοηθούν στη χαλάρωση των μυών.

Στην πραγματικότητα, το μαγνήσιο είναι ένα από τα καλύτερα μεταλλικά στοιχεία για χαλάρωση!

Να επισημάνουμε ότι αυτή η συνταγή απαιτεί 100% βιολογικές μπανάνες. Οι μπανάνες δεν πρέπει να είναι φορτωμένες με επιβλαβή φυτοφάρμακα γιατί στη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα, η οποία θα πρέπει να είναι χωρίς χημικές ουσίες.

Αυτό το τσάι μπορείτε να το φτιάξετε σε λιγότερο από 10 λεπτά και να το απολαμβάνετε κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Συστατικά
1 βιολογική μπανάνα
1 μικρή κατσαρόλα με νερό
ένα ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε τα δύο άκρα της μπανάνας και να την τοποθετήσετε μέσα στο νερό που βράζει.

Βράστε την για περίπου 10 λεπτά.

Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το νερό σε μια κούπα. Καταναλώνουμε το ρόφημα αυτό μία ώρα πριν να πέσουμε στο κρεβάτι.

Μπορείτε να προσθέσετε κανέλα στη βραστή μπανάνα και να την φάτε. Ο συνδυασμός του φρούτου και του τσαγιού θα επιφέρει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Γιατί τα υπνωτικά χάπια μας κάνουν κακό
Από απελπισία, πολλοί από εμάς έχουν καταφύγει σε υπνωτικά χάπια, και σχεδόν το ήμισυ του αμερικανικού πληθυσμού υποφέρει από αϋπνίες. Αλλά τα υπνωτικά χάπια δεν μπορούν να μας βοηθήσουν μακροπρόθεσμα. Παρέχουν μόνο μια βραχυπρόθεσμη λύση.

Όπως συμβαίνει με όλα τα φάρμακα, υπάρχει μια λίστα παρενεργειών που συνοδεύουν υπνωτικά χάπια.

Δυσκοιλιότητα
Ζαλάδα
Δυσκολία εστίασης και μνήμης
Πόνος στο στομάχι
Αδυναμία
Αναγούλα
Παραϋπνίες
Τα υπνωτικά χάπια προκαλούν, επίσης, να επηρεάσουν τον ρυθμό της αναπνοής σας. Αυτό σημαίνει ότι αν πάσχετε από παθήσεις των πνευμόνων ή από άσθμα, αυτά τα φάρμακά μπορεί να είναι επικίνδυνα, ακόμα και θανατηφόρα.

Πώς η στέρηση ύπνου επηρεάζει το σώμα μας
Οι λιγότερες από οκτώ ώρες ύπνου έχουν άσχημες επιπτώσεις στο σώμα μας.

Αν το σώμα μας δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται ή δεν έχει ξεκουραστεί όσο πρέπει, δυσκολεύεται να λειτουργήσει και να ανταπεξέλθει στις καθημερινές μας εργασίες, ειδικά σε αυτές που απαιτούν σκέψη και μνήμη.

Το πιο τρομακτικό μέρος είναι ότι η στέρηση ύπνου έχει συνδεθεί με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και ο καρκίνος.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί δεν κοιμόμαστε σωστά και να βρούμε έναν τρόπο να διορθώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας. Τώρα, έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας σε αυτό εδώ το τσάι. Είναι 100% φυσικό, μυρίζει όμορφα και έχει υπέροχη γεύση. Αξίζει να το δοκιμάσετε

athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: