ΣΙΝΕ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ! Ο πρώτος νεκρός στην Ελλάδα από την κακοκαιρία (photos & videos)

Νεκρός εντοπίστηκε ο 33χρονος αγνοούμενος στη Ζάκυνθο από πολίτες του νησιού που έψαχναν μέσα στις λάσπες.

Ο νεαρός άνδρας είχε να δώσει σημεία ζωής από τις 11 χθες το βράδυ και εντοπίστηκε 3 χλμ μακριά από το αυτοκίνητό του.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο του βρέθηκε σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στην περιοχή του Βανάτου, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές του νησιού.

Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του.

Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το χαντάκι που βρέθηκε το αμάξι ήταν γεμάτο νερό από τις βροχές.

Θα διενεργηθεί νεκροκοψία- νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα αίτα του θανάτου.

Σημαντικά προβλήματα στο νησί λόγω κακοκαιρίας
Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες.

Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.
Δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους του χωριού Αμπελόκηποι

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στο χωριό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ έχουν πλημμυρίσει οικίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Στο χωριό των Αμπελοκήπων, η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει οικογένεια ημεδαπών ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: