ΣΙΝΕ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Η Γρεβενιώτισσα Κωνσταντίνα Πασσιά για όλους και για όλα στο sport365.gr

«Η Α1 δεν είναι άπιαστο όνειρο για τον Μεσσηνιακό»!
Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως η Καλαμάτα έλκει τους Γρεβενιώτες σε αθλητικό επίπεδο και το αποτέλεσμα...
της «μίξης» αποδεικνύεται εκρηκτικό!

Μετά την απίστευτη παρουσία, στα Παπαφλέσσεια το καλοκαίρι, του νεαρού άλτη Μίλτου Τεντόγλου, μια συμπατριώτισσά του με σπουδαία παρουσία στον χώρο του βόλεϊ έχει ήδη πολιτογραφηθεί «καλαματιανή» και αναμένεται να βάλει «φωτιά» στο τάραφλεξ της Παραλίας.

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Πασσιά η οποία θα αποτελέσει ένα από τα «όπλα» του Μεσσηνιακού στο πρωτάθλημα της Α2 που ξεκινά το Σάββατο και στο οποίο οι πράσινες θα μπουν με υψηλές φιλοδοξίες.

Αυθόρμητηδυναμική, με τους φίλους της να την χαρακτηρίζουν ως την ψυχή της παρέας, η Κωνσταντίνα Πασσιά, στα 23 της χρόνια, έχει προλάβει να διαγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία στον χώρο του βόλεϊ. Κορυφαίες χρονιές της ήταν η σεζόν 2013-14 κατά την οποία φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ και η επόμενη που με τα χρώματα του Πανναξιακού κατέλαβε την 3η θέση στην Α1 και έφτασε στην οκτάδα του Τζάλεντζ καπ.
Φέτος, φορώντας πλέον τα πράσινα του Μεσσηνιακού μιλάει στο sport365.gr και αποκαλύπτει κάποιες από τις σκέψεις της, τα σχέδια και τις προκλήσεις που περιμένουν την ίδια και την ομάδα της τη νέα σεζόν.

-Από τα Γρεβενά, στην Θεσσαλονίκη, κατόπιν Αθήνα, μετέπειτα Νάξο, επιστροφή στην Αθήνα και τώρα Καλαμάτα. Πως προέκυψε αλήθεια ο νέος σταθμός στην καριέρα σου;
«Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα την ομάδα του Μεσσηνιακού μέχρι που ήρθαμε πέρυσι με το Χαλάνδρι για το μεταξύ μας παιχνίδι. Ομολογώ πως δεν καταφέραμε να παίξουμε γιατί καθ΄ όλη την διάρκεια παρακολουθούσαμε τον Μεσσηνιακό. Ήταν μια ομάδα πολύ δεμένη, είχε τρομερή συνοχή ήταν αυτό που λέμε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Λίγες πλέον είναι πραγματικές ομάδες. 
Από κει και πέρα είχα κρατήσει μία επαφή με την Γωγώ (σ.σ. Σουρή) η οποία στο τέλος έφερε την συνεργασία. Εννοείται ότι όταν μου έγινε η πρόταση δέχτηκα με χαρά γιατί είχα καταλάβει πως γίνεται σοβαρή δουλειά. 
Μεγάλο κίνητρο ήταν πρώτα απ' όλα ο σύλλογος, η αγωνιστική παρουσία του τμήματος και των ανθρώπων του, του κ. Ζερίτη εν προκειμένω, αλλά και η Γωγώ με την τρομερή δουλειά που είδα πως έκανε πέρσι. Όλα αυτά με έκαναν να μην το σκεφτώ και πολύ…».


- Τι σε οδήγησε στο βόλεϊ, πως ήρθε το συγκεκριμένο σπορ στην ζωή σου. Και γιατί πασαδόρος;
«Επέλεξα το βόλεϊ ύστερα από πίεση του προπονητή μου στα Γρεβενά του Γιώργου Μέμτσα και του πατέρα μου. Είναι πολύ φίλοι και τον παρότρυνε να αφήσω την κολύμβηση που έκανα από μικρή και να ασχοληθώ με ένα ομαδικό άθλημα ξεκινώντας να παίζω βόλεΐ. Έτσι κι έγινε. Δοκίμασα, μου άρεσε και … κόλλησα. 
Όσον αφορά την επιλογή της θέσης είναι πολύ αστεία υπόθεση. Όταν με ρώτησε ο προπονητής μου «ποιά θέση θέλεις να παίξεις» του απάντησα «πασαδόρος γιατί δεν θέλω να καρφώνω τις αντίπαλες και να πονάνε» (γέλια), αλλά έτσι ξεκίνησα και μου ταίριαξε αυτή η θέση».


-Υπήρξε κάποιος αθλητής που ήθελες να μοιάσεις, που έχεις ως πρότυπο;
«Από το ξεκίνημα μου στο βόλεϊ παρακολουθούσα τηλεοπτικά ιταλικές και βραζιλιάνικες ομάδες και πάντα ξεχώριζα κάποιες παίκτριες. Υπάρχουν αθλήτριες που θαυμάζω αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε θέλω να μοιάσω σε κάποιον. Κάθε αθλητής άλλωστε είναι ξεχωριστός. Ως πρότυπα για τη θέση μου έχω τρεις αθλήτριες, την Ιταλίδα Λο Μπιάνκο, την Βραζιλιάνα Φοφάο και την Σέρβα Ογκνένοβιτς που είναι και η κορυφαία».

-Άλλα αθλήματα παρακολουθείς; Επίσης, ποια ομάδα υποστηρίζεις;

«Είμαι ΑΕΚ από μικρή και αυτό δεν αλλάζει (γέλια). Παρακολουθώ όλα τα σπορ, μ' αρέσει ιδιαίτερα το αντρικό μπάσκετ αλλά παρακολουθώ και ποδόσφαιρο. Μ’ αρέσει επίσης πολύ και ο στίβος, γενικά έχω μια πολύ καλή σχέση με τον αθλητισμό και με όλα τα σπορ γιατί είμαι από μικρή στα γήπεδα».

-Κεφάλαιο Μεσσηνιακός. Η ομάδα έκανε πέρυσι την υπέρβαση και έφτασε μέχρι τα μπαράζ της ανόδου. Φέτος θα παρουσιαστεί ακόμη πιο ενισχυμένη. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
«Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και νομίζω ότι αυτό βρίσκει εφαρμογή απόλυτα στον Μεσσηνιακό. Η ομάδα πέρσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο πήγε στα μπαράζ και φέτος προφανώς όλοι περιμένουν κάτι καλύτερο. Η άποψή μου είναι πως θα πρέπει να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και έτσι ναι, μπορούμε να πάμε για το καλύτερο. 
Δεν θέλω να λέμε μεγάλα λόγια. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Να παίξουμε καλό βόλεϊ, να πάρουμε τα αποτελέσματα και τις νίκες που θέλουμε και από κει και πέρα να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό το πράγμα. 
Πάντως δεν θεωρώ πως η Α1 είναι άπιαστο όνειρο για τον Μεσσηνιακό. Θα είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη να έχει μια ομάδα σε κορυφαία κατηγορία σε οποιοδήποτε σπορ γιατί απ' ό,τι βλέπω και το ποδόσφαιρο είχε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια".

-Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον Μεσσηνιακό να ξεχωρίζει;
«Η ομάδα πιστεύω ότι διαθέτει δύο βασικά και απαραίτητα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει. Είναι η συνοχή και η ομοιογένεια. Από την περσινή πολύ καλή, έτσι και αλλιώς, ομάδα έχει μείνει ο βασικός κορμός ο οποίος πλαισιώθηκε από καλές επίσης παίκτριες. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία λοιπόν για να τα πάμε καλά. 
Σιγά-σιγά θα φανεί αυτό γιατί η ομάδα δεν θα παρουσιαστεί 100% έτοιμη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, κάποιες απουσίες για διάφορους λόγους και δεν έχουμε βρεθεί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όλες μαζί. Ο χρόνος πάντως δουλεύει υπέρ μας και μέρα με την ημέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτερες και αυτό είναι κάτι που πιστεύω θα βγεί στο γήπεδο». 

-Πως βλέπεις το βόλεϊ γενικότερα στην Καλαμάτα;
«Γνωρίζω πως η Καλαμάτα έχει μακρά παράδοση στο χώρο του βόλεΐ. Έχει βγάλει πολύ καλές ομάδες και έχουν αναδειχθεί σπουδαίοι παίκτες. Είναι από τις επαρχιακές πόλεις που το άθλημα μας καλλιεργείται συστηματικά και στις μικρότερες ηλικίες. Τα τελευταία χρόνια γενικότερα το βόλεϊ έχει κάνει μεγάλο άνοιγμα στην επαρχία και αυτό είναι θετικό»

- Η ζωή σου στην πόλη; Έχεις προσαρμοστεί, υπάρχει κάτι που σου έχει κάνει εντύπωση ή κάτι αρνητικό;
«Η Καλαμάτα μου αρέσει πολύ ως πόλη. Μέχρι πέρυσι δεν είχα έρθει ποτέ αλλά λόγω των αγώνων με τον Μεσσηνιακό και τον Ακρίτα αλλά και κάποιων φιλικών που είχαμε κάνει, είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω. Δεν μπορώ να προσδιορίσω τι είναι αυτό που στα μάτια μου την κάνει ξεχωριστή. Μου αρέσει αυτό που βλέπω, τα συναισθήματα που μου γεννά. Γενικά μου αρέσει η ζωή εδώ. Αν θα έπρεπε να αναφέρω πώς υπάρχει κάτι ίσως λίγο υπερβολικό θα έλεγα πως διακρίνω πολύ έντονα το τοπικιστικό στοιχείο, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό».

-Στην πρεμιέρα το Σάββατο τι να περιμένουμε;
«Πάντα υπάρχει το άγχος του πρώτου αγώνα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε νικηφόρα, η ομάδα δεν είναι όπως προείπα ακόμα 100% έτοιμη αλλά ευελπιστούμε πως έχοντας στο πλευρό μας και τον κόσμο θα κάνουμε θετικό ξεκίνημα. Πρέπει να κάνουμε δυνατή αρχή και να μην χαλαρώσουμε καθόλου έως το τέλος αυτής πορείας».

Το who is who της Κωνσταντίνας Πασσιά
Η Κωνσταντίνα Πασσιά ξεκίνησε αθλητισμό ως κολυμβήτρια και στράφηκε στο βόλεϊ όταν ήταν 13 ετών. Αγωνίστηκε για δυο χρόνια στον σύλλογο του τόπου καταγωγής της, Γ.Σ. Γρεβενών (2006-2008) και έπειτα μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, έπαιξε για δυο σεζόν στην ομάδα του ΣΑ Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και στη σχολική ομάδα του Αριστοτελείου Κολλεγίου με την οποία αναδείχθηκε Πανελληνιονίκης και 6η Παγκόσμια πρωταθλήτρια!
Επόμενη ομάδα ήταν η ΧΑΝΘ για μια σεζόν και ακολούθησε η ομάδα του Άρη (2011-2012), του Επίκουρου Πολίχνης (2012-2013) ενώ στην συνέχεια ήρθε το μεγάλο άλμα στην ΑΕΚ(2013-2014).
Επόμενος σταθμός η ομάδα της Νάξου, ο Πανναξιακός (2014-2015), με τον οποίο πήρε την 3η θέση στην Α1. Ακολούθησε η μεταγραφή της στην ομάδα του Χαλανδρίου, ΓΣ Χαλανδρίου (2015-2016) και φέτος (2016-2017) θα αγωνίζεται με την ομάδα του Μεσσηνιακού.
Η Πασσιά είναι μέλος της αθλητικής οικογένειας της Trion:Z μαζί με άλλους αθλητές από ένα ευρύ πεδίο αθλημάτων.
Μπάμπης Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: