ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Που έχουμε Φτάσει; 18χρονες παρακαλάνε να κάνουν στείρωση γιατί θέλουν να ζήσουν μια ζωή ανέμελη ΧΩΡΙΣ παιδιά!

Πολλά κορίτσια στην εφηβεία, ονειρεύονται την ώρα που θα παντρευτούν και θα κάνουν παιδιά. Είναι όμως και κάποια άλλα, που αυτό το βλέπουν σαν...
εφιάλτη και το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν στείρωση, για να αποφύγουν την περίπτωση της μητρότητας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, αποτελούν η Dayna Foote, 19 ετών, και η Laura Hosemans, 18 ετών, οι οποίες προσπαθούν να πείσουν την οικογένεια, τους φίλους, και όλους όσους το υποστηρίζουν, ότι μια τέτοια απόφαση δεν είναι εγωιστική και ότι ποτέ δεν θα αλλάξουν γνώμη.

Οι γιατροί, δεν μπορούν να καταλάβουν αυτές τις πεποιθήσεις των νεαρών ατόμων. Πολλά άτομα σκέφτονται την επιλογή της στειρότητας από μικρή κιόλας ηλικία. Άλλοι φοβούνται αυτή την ευθύνη και άλλοι απλά δεν θέλουν να φέρουν παιδιά σε αυτό τον «απαίσιο» κόσμο, όπως λένε.
Η Foote, σε όσους και να πει αυτή της την απόφασή, σοκάρονται και επιμένουν πως είναι μια εντελώς λάθος επιλογή. Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι στο μέλλον θα αλλάξει γνώμη και ότι δεν γνωρίζει τη χαρά που φέρνουν τα παιδιά. Η ίδια πάλι λέει, πως τα άτομα αυτά δεν ενδιαφέρονται για το εάν ένας άνθρωπος είναι ικανός να γίνει γονιός, απλά δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιος μπορεί να μην θέλει να κάνει παιδιά. Οι φίλοι της επίσης βρίσκουν αυτή την ιδέα γελοία, ενώ ο μόνος που συμφωνεί είναι το αγόρι της.
Οι γιατροί, αναβάλουν τη διαδικασία μέχρι η Foote να τελειώσει το πανεπιστήμιο. Η ίδια ανησυχεί πολύ για αυτό, γιατί έχει πάει σε πολλούς γιατρούς αλλά το αίτημά της απορρίπτεται συνεχώς.
Η Hosemans, η οποία μόλις τελείωσε το λύκειο, λέει ότι από τα 15 της δεν ήθελε να κάνει παιδιά, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια, ερευνά τρόπους για μόνιμη αντισύλληψη.
Λέει πως προτιμά αυτή τη μέθοδο, αφού τα αντισυλληπτικά χάπια δεν είναι 100% αποτελεσματικά.

Ο γιατρός της, της έφερε αντίρρηση σχετικά με το θέμα λόγω των πιθανών επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν, αλλά κυρίως γιατί φοβήθηκε ότι αργότερα μάλλον θα το μετανιώσει.

Η Αυστραλιανή κοπέλα προσπάθησε να πείσει τους γονείς της για αυτή της την απόφαση, όμως εκείνοι ίσως να μην κατάλαβαν καν ότι μιλούσε για μια μόνιμη κατάσταση.

Οι γυναίκες στην Αυστραλία, πλέον δεν επικεντρώνονται στα παιδιά, αλλά στην καριέρα τους. Η Αυστραλία, είναι η δεύτερη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανθρώπων που δεν κάνουν παιδιά. Το ποσοστό των άτεκνων μητέρων ηλικίας 45-49, από 9% που ήταν το 1986 αυξήθηκε στο 11% το 1996 και στο 14% το 2006.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: