ΣΙΝΕ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

2 Μυστικά για τα Πλαστικά Κουφώματα που οι Επαγγελματίες δεν Πρόκειται ποτέ να σας Αποκαλύψουν – ΟΛΑ όσα πρέπει να Ξέρετε!

Σε αντίθεση με τα ξύλινα κουφώματα, τα πλαστικά διατηρούν πολύ καλύτερα τη θερμοκρασία και η εγκατάσταση τους είναι πιο εύκολη. 
Αλλά συχνά κατά την εγκατάσταση τους,...
οι τεχνικοί παραλείπουν να αναφέρουν κάποιες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Έτσι, αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε τα μυστικά των πλαστικών κουφωμάτων, που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα και πρακτικά κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών του χειμώνα.

Όλα τα παράθυρα χρειάζονται λίπανση

Είναι κάτι απλό, αλλά παρ “όλα αυτά ελάχιστοι το γνωρίζουν. Όταν η λαβή αρχίζει να τρίζει και να μη λειτουργεί όπως πρέπει, οι περισσότεροι καλούν αμέσως τον τεχνικό. Ωστόσο, αυτό το πρόβλημα είναι εύκολο να το διορθώσετε και μόνοι σας.

Τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, όλα τα κινούμενα μέρη των παραθύρων πρέπει να λιπαίνονται με λάδι. Το καταλληλότερο λάδι είναι αυτό που χρησιμοποιείται για τις ραπτομηχανές, που μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα με κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Απλά εφαρμόστε μερικές σταγόνες πάνω στο κινούμενα μέρη του παραθύρου.

Ανά εποχή, πρέπει να αλλάζετε τις ρυθμίσεις στα παράθυρά σας

Θα πρέπει να θυμάστε ότι το φθινόπωρο πρέπει να αλλάξετε την κατάσταση των κουφωμάτων σε χειμερινή και την άνοιξη σε καλοκαιρινή. Είναι πολύ εύκολο και δε χρειάζεται να φωνάξετε επαγγελματία τεχνικό για να το κάνετε.

Πώς να αλλάξετε την κατάσταση των πλαστικών κουφωμάτων

Ανοίξτε το παράθυρο και εντοπίστε το μηχανισμό κλειδώματος. Για την προετοιμασία του παράθυρου για το χειμώνα, θα πρέπει να ρυθμίσετε το καρφάκι (πείρο). Αυτό το εξάρτημα μπορεί να είναι διαφορετικό σε κάθε κατασκευαστική εταιρεία, αλλά συχνά έχει ωοειδές ή στρογγυλό σχήμα, και έχει μια εγκοπή για κλειδί Allen.

Εισάγετε το κλειδί Allen στην εγκοπή. Συνήθως τέτοια κλειδιά υπάρχουν σε σετ επίπλων ή δίνονται μαζί με το κούφωμα αλλά και το κόστος για να αγοράσετε ένα δεν είναι μεγάλο. Με το γύρισμα του κλειδιού στο πείρο, ρυθμίζετε τη δύναμη πίεσης των κουφωμάτων όταν κλειδώνουν.

Τις περισσότερες φορές, όταν γίνεται η εγκατάσταση των κουφωμάτων αυτών, ο μηχανισμός τίθεται σε κατάσταση μέσης λειτουργίας. Για να μάθετε σε ποια λειτουργία είναι το παράθυρό σας, μπορείτε απλά να βάλετε ένα φύλλο χαρτί ανάμεσα στο παράθυρο.

Αν το τραβήξετε και βγει χωρίς προβλήματα, τότε το κούφωμα είναι σε καλοκαιρινή λειτουργία. Αν δεν μπορείτε να το τραβήξετε έξω χωρίς να σκιστεί, τότε είναι σε χειμερινή λειτουργία.
Γιατί να μήν αφήνω το παράθυρο σε χειμερινή λειτουργία όλο το χρόνο;

Μπορείτε να το κάνετε, αλλά έτσι θα χρειαστεί πολύ σύντομα να αλλάξετε τα εξαρτήματα του κουφώματος. Σε χειμερινή λειτουργία, η πίεση κατά το σφράγισμα αυξάνεται σημαντικά. Αν ανοιγοκλείνετε συνεχώς το παράθυρο σας, όπως γίνεται το καλοκαίρι, τα ελαστικά του κουφώματος φθείρονται πολύ γρήγορα.

Εσείς το γνωρίζατε;
brightside.me

Δεν υπάρχουν σχόλια: