ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Έτσι θα καταφέρετε να χάσετε το εκνευριστικό λίπος στην κοιλιά χωρίς να γυμναστείτε!

Ένα από τα παράπονα πολλών γυναικών για τη σιλουέτα τους είναι η περιοχή της κοιλιάς.

Σίγουρα η άσκηση και οι συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο μπορούν να μειώσουν το ανεπιθύμητο σωσίβιο, όμως, ειδικά αν είστε μαμά (που σημαίνει ότι έχετε περιορισμένο χρόνο αλλά και χρήματα), αυτές οι πολυτέλειες είναι άπιαστα όνειρα.

Γι’ αυτό, δείτε πώς μπορείτε να χάσετε το λίπος στην κοιλιά με απλές συμβουλές που θα ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας.

Για το μενού σας
1. Απολαύστε ένα σνακ το μεσημέρι

Συγκεκριμένα, το διάστημα από τις 3 έως τις 4 μ.μ. είναι το ιδανικό για να απολαύσετε ένα σνακ χωρίς ενοχές. Ο λόγος που το κάνει τόσο σημαντικό είναι ο εξής: έτσι θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας ενώ τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα θα μείνουν σταθερά. Σύμφωνα με ειδικούς, όσο λιγότερο είναι το ζάχαρο, τόσο χαμηλότερη είναι και η ινσουλίνη, που μπορεί να αυξήσει το λίπος γύρω από την κοιλιά. Και αν αυτή η ώρα δεν είναι εφικτή, προσπαθήστε να «κολατσίζετε» τουλάχιστον ανά τρεις με τέσσερις ώρες- ποτέ περισσότερο.
Υγιεινά σνακ μπορούν να είναι μια μικρή ποσότητα τυριού χαμηλών λιπαρών, ένα μήλο ή λίγα αμύγδαλα. Έτσι, θα γεμίσετε το στομάχι σας χωρίς να έχετε τύψεις.

2. Μασάτε καλά
Αν τρώτε βιαστικά και «κατεβάζετε» τις μπουκιές σχεδόν αμάσητες, μην αναρωτιέστε γιατί η κοιλιά σας είναι φουσκωμένη. Από το επόμενο γεύμα σας, μασάτε αργά και σταθερά, παίρνοντας μικρές μπουκιές- έτσι ο οργανισμός θα χωνέψει πιο εύκολα το φαγητό και δεν θα αισθάνεστε καούρες ή πρήξιμο.

3. Καλός κι ο καφές, αλλά το τσάι κάνει δουλειά
Το τσάι έχει κάποιες θαυματουργές λειτουργίες: αποτρέπει τη δημιουργία του λίπους ενώ βοηθά στην εξαφάνιση του… παλιού λίπους. Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες, περιέχει κατεχίνες, τα αντιοξειδωτικά που «διώχνουν» το λίπος από τα κύτταρα και το μετατρέπουν σε ενέργεια. Θέλετε κάτι άλλο;

4. Ψηφίστε εσπεριδοειδή- κάνουν θαύματαΗ οξύτητα που έχουν τα εσπεριδοειδή κάνουν τη διαδικασία της πέψης που αργή, με αποτέλεσμα να σας «γεμίζουν» και να αισθάνεστε για περισσότερη ώρα χορτασμένοι, χωρίς να καταφεύγετε σε ανθυγιεινά σνακ. Εκτός από τα κλασικά πορτοκάλια και τα μανταρίνια, τα γκρέιπφρουτ και τα σανγκουίνι είναι μερικές ακόμα επιλογές.

5. Τρώτε σούπα;

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε σούπα πριν το κυρίως γεύμα, μειώνουν κατά 20% την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, κάτι που φυσικά βοηθά σημαντικά στην απώλεια βάρους αλλά και την εξαφάνιση του σωσιβίου. Ζεσταίνεστε και αδυνατίζετε!

5. Μην βγάζετε την φλούδα από τα φρούτα

Η μεγαλύτερη ποσότητα φυτικών ινών στα φρούτα βρίσκεται στην φλούδα τους, γι’ αυτό προτιμήστε να τα πλένετε καλά και να τα καταναλώσετε ολόκληρα. Οι φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να «ξεφουσκώσετε» αλλά και να πηγαίνετε συχνότερα στην τουαλέτα. Ενδεικτικά, μια μέση γυναίκα χρειάζεται 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα. Τα μήλα και τα αχλάδια είναι κάποια από τα χειμωνιάτικα φρούτα που είναι πλούσια σε θρεπτικές φυτικές ίνες.

6. Τα λιπαρά οξέα δεν είναι… λιπαρά

Τα λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα ενώ αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους. Αν αναρωτιέστε πού μπορείτε να τα βρείτε, καταναλώστε μια ποσότητα ηλιόσπορων καθημερινά είτε στην ωμή τους μορφή, είτε προσθέτοντάς τους στο γιαούρτι ή τη σαλάτα. Για το κυρίως γεύμα σας, προτιμήστε τον σολωμό και τα πράσινα λαχανικά όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών για σαλάτα.

8. Μην πίνετε τοξίνες- πιείτε νερόΤα αναψυκτικά, ακόμα και όσα είναι διαίτης, δεν έχουν θέση στη διατροφή σας. Ξέρουμε ότι είναι πειρασμός, όμως οι θερμίδες που έχουν, θα «φορτώσουν» και την κοιλιά σας με περισσότερο λίπος. Προτιμήστε να ενυδατώνεστε με νερό- οκτώ με δέκα ποτήρια την ημέρα είναι αρκετά.

9. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με μέτρο
Τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους της κοιλιάς. Προσπαθήστε- φυσικά όχι να τα κόψετε- αλλά να τα περιορίσετε.
Και κάποιες γενικές συμβουλές για την καθημερινότητά σας
Κηπουρική για να φύγει το σωσίβιο

Είτε είστε από τους τυχερούς που έχουν ένα μικρό κήπο είτε έχετε μεγάλη βεράντα που σας αρέσει να γεμίζετε με φυτά, σας έχουμε καλά νέα: οι κινήσεις που κάνουμε για να φυτέψουμε, να σκάψουμε κ.ο.κ., βοηθούν στην γυμναστική της κοιλιάς χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Περπάτημα= αερόβια άσκηση= κάψιμο λίπους
Το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό μας, της ορμόνης που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Γι’ αυτό, μόλις αισθανθείτε ότι αγχώνεστε, προσπαθήστε να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας κάνοντας κάτι που σας χαλαρώνει. Είκοσι λεπτά χαλαρής βόλτας αρκούν!

Τρικ: να γεμίζετε τα ¾ του πιάτου σας
Επειδή έχουμε την τάση να παραγεμίζουμε το πιάτο μας, το κόλπο όταν σερβίρουμε το φαγητό είναι το εξής: να καλύπτουμε την επιφάνειά του κατά ¾. Αυτή είναι η σωστή αναλογία για να χορτάσετε χωρίς να «σκάσετε».

Αντέχετε ένα τονωτικό ρόφημα;

Δεν είναι εύκολο με το που ξυπνάμε να πίνουμε ζεστό νερό με χυμό λεμονιού, όμως είναι ένα τρικ που θα κάνει τη διαφορά. Το λεμόνι λειτουργεί σαν διουρητικό και σε συνδυασμό με το ζεστό νερό, βοηθά στην πέψη ενώ αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Λίγη κανέλα μπορεί επίσης να βοηθήσει και να κάνει το ρόφημά σας κάπως πιο γευστικό.

Κάντε μασάζ στην κοιλιά σαςΑρχίστε να ασκείτε πίεση με τα δάχτυλά σας στην περιοχή ακριβώς δίπλα από τον δεξί σας γοφό. Συνεχίστε στα πλευρά και μετά κάντε απαλές κινήσεις πάνω και κάτω από την περιοχή του εντέρου. Ακούγεται περίεργο, όμως το μασάζ στην κοιλιά θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να καταπολεμήσετε το φούσκωμα. Αν χρειάζεστε βοήθεια, ζητήστε τη από τον σύντροφό σας για να μην κουραστείτε.

Womantoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: