ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΈΡΕΥΝΑ: ΤΟ ΤΥΡΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Επιστήμονες του University of Michigan προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί κάποιες τροφές είναι πιο εθιστικές από άλλες, κατέληξαν στο συμπέρασμα...
πως ο λόγος που γενικά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τσιμπολογάμε τυρί είναι επειδή περιέχει ένα χημικό το οποίο εντοπίζεται επίσης σε εξαιρετικά εθιστικά σκληρά ναρκωτικά.

Χρησιμοποιώντας την κλίμακα Yale Food Addiction Scale, που έχει σχεδιαστεί για να μετρά την εξάρτηση σε μία τροφή, οι ερευνητές ζήτησαν από 120 φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε 35 τρόφιμα και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο τεστ σε επιπλέον 384 άτομα.

Αυτό που συμπέραναν είναι πως τα τρόφιμα που βρέθηκαν στην κορυφή των προτιμήσεων περιείχαν όλα τους τυρί.

Το τυρί περιέχει καζεΐνη, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η οποία διεγείρει του υποδοχείς των οπιοειδών του εγκεφάλου, που με τη σειρά τους συνδέονται με τον εθισμό.

«Η παρούσα μελέτη παρέχει προκαταρκτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν εμπλέκονται εξίσου όλα τα τρόφιμα σε εθιστικές διατροφικές συμπεριφορές. Οι επεξεργασμένες τροφές, που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά με την χρήση ναρκωτικών (π.χ. υπερβολική δόση, ταχύς ρυθμός απορρόφησης), συνδέονται ιδιαιτέρως στενά με τον εθισμό στο φαγητό» εξηγούν οι επιστήμονες.

Με πληροφορίες από Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια: