ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Κάνε αυτό… κι όλοι θα πουν ποσο μάγκας είσαι που δεν μέθυσες στις γιορτές!

Οι γιορτές είναι προ των πυλών και δεν αργούν τα βράδια που θα έχεις καλεσμένους φίλους, εορταστικά δείπνα και εκδηλώσεις.

Όλα αυτά πολύ πιθανόν να συνοδεύονται από κεράσματα με το αλκοόλ να έχει δεσπόζουσα θέση.

Στις πρώτες προτιμήσεις των γυναικών τις γιορτές είναι το κρασί- κόκκινο και λευκό-. Όταν το κρασί είναι εκλεκτής ποιότητας, συνήθως, το ένα ποτήρι φέρνει και δεύτερο και καταλήγετε να έχετε πιει αρκετά χωρίς καν να έχετε προλάβει να το συνειδητοποιήσετε με αποτέλεσμα να ζαλιστείτε. (Εννοείται ότι αν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πιάσετε τιμόνι στα χέρια σας μετά το τέλος της βραδιάς!)

Τα τρια tips που ακολουθούν θα βοηθήσουν στο να αποτρέψετε ενοχλητικά συμπτώματα από την κατανάλωση αλκοόλ: ξηροστομία, ζάλη και πονοκέφαλος.

1) Μέλι: Έρευνα που διεξήχθη πρόσφατα στο Fujian Medical University στην Κίνα έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στον μεταβολισμό του αλκοόλ στο αίμα. Την επόμενη φορά που θα ζαλιστείτε με το κρασί… φάτε μέλι (2 ή 3 κουταλιές).

2) Πιείτε περισσότερο νερό: Το αλκοόλ είναι γνωστό ότι αφυδατώνει τον οργανισμό. Έτσι είναι σχεδόν σίγουρο ότι μια μέρα μετά από την κατανάλωση κρασιού σε μεγάλη ποσότητα θα νιώσετε έναν ελαφρύ (ή όχι τόσο ελαφρύ πονοκέφαλο). Πιείτε νερό, λοιπόν! Αρκετό σε ποσότητα και θα δείτε διαφορά. Θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σας και θα νιώσετε αναζωογόνηση και ευεξία! Οι παρενέργειες από την κατανάλωση αλκοόλ θα δείτε ότι σιγά σιγά θα αρχίσουν να υποχωρούν!

3) Μην το παρακάνετε: Το ένα ποτήρι θα φέρει το άλλο και ο πονοκέφαλος είναι αναπόφευκτος. Ξέροντάς, όμως αυτό μήπως θα ήταν καλύτερο να προλάβετε μια ενοχλητική κατάσταση; Για να μην ζαλιστείτε, λοιπόν, από το ποτό, απλά μην πιείτε πολύ! 


Είναι απλό!

fnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: