ΣΙΝΕ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Το τελευταίο χειροκρότημα στους ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε

Μια πόλη βυθισμένη στο πένθος. Σχεδόν 100.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο γήπεδο της ομάδας για να αποχαιρετίσουν τους παίκτες της ομάδας, τους ήρωές τους, που...
χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης. 

Όταν το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό το Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ συνετρίβη έξω από το Μεντεγίν.

Σε μια στιγμή, η χαρά από τον θρίαμβο έγινε θρήνος. Και σήμερα (03.12.2016) οι παίκτες της Σαπεκοένσε επιστρέφουν στο "σπίτι" τους. Στην πόλη τους, στους δικούς τους ανθρώπους. Σε εκείνους που τους αγάπησαν, τους αποθέωσαν, έκλαψαν από χαρά μαζί τους όταν πριν από μερικές μέρες πανηγύριζαν την πρόκριση στον τελικό του Copa Sudamericana.

Οι εικόνες συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, με δάκρυα στα μάτια έχουν γεμίσει τις εξέδρες του γηπέδου της πόλης και περιμένουν να χαρίσουν στους παίκτες, τους προπονητές και τα στελέχη της ομάδας που σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, το τελευταίο χειροκρότημα.

Οι σχεδόν 100.000 άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο που πριν από μερικές μέρες "γκρεμιζόταν" από τους πανηγυρισμούς, είναι οι μισοί από τον συνολικό πληθυσμό του Σαπέκο. Από νωρίς, ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει στεφάνια. Στη μέση, το σήμα της ομάδας. Όταν τα 50 φέρετρα έφτασαν στο γήπεδο, η οδύνη "γονάτισε" τους πάντες. Κανείς δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.





























newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: