ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Έστειλες «μεθυσμένο μήνυμα»; Ωχ και τώρα; Μην πανικοβάλεσαι! Σου βρήκαμε την λύση και ούτε γάτα ούτε ζημιά

Ξέρω τι έκανες χθες βράδυ. Βγήκες έξω και όχι απλά ήπιες, αλλά έγινες τύφλα στο μεθύσι. Το επόμενο πρωί ξύπνησες, προσπαθώντας να θυμηθείς...
όλα όσα έγιναν χθες, αλλά απλά ματαιοπονούσες.
Μπαίνεις στο κινητό σου και βλέπεις μία σωρεία από μηνύματα που έστειλες χθες σε κόσμο και κοσμάκη. Τι παίζει τώρα; 

Μην πανικοβληθείς. Αντ’ αυτού, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

1. Πιες λίγο νερό
Πρέπει να τα βρεις με το κεφάλι σου πρώτα, πριν μπεις στην διαδικασία να κάνεις τα δύσκολα μαθηματικά της χθεσινής βραδιάς. Η καλύτερη γιατρειά για το hangover είναι το νερό. Πρέπει να ενυδατώσεις με κάποιον τρόπο το σώμα σου για να το εξαγνίσεις από όλες τις τοξίνες της χθεσινής βραδιάς.

2. Ξαναδιάβασε τα μηνύματα για να υπολογίσεις την καταστροφή που έγινε
Το πρώτο βήμα είναι να ξεπεράσεις την άρνηση. Πρέπει να σταματήσεις να αγνοείς το πρόβλημα και να παραδεχτείς ότι υπάρχει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Στοιχηματίζω ότι δεν είναι τόσο άσχημη η κατάσταση, όσο πιστεύεις. Αλλά εάν είναι, πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα γι’ αυτό.

3. Συμβουλεύσου τον/την κολλητό/ή σου
Γι’ αυτό είναι οι κολλητοί εξάλλου. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις κάθε συναισθηματική σου ανάγκη και τελικά να γίνει ένας ώμος για να κλάψεις.

4. Κάνε ένα καυτό ντους
Είναι ένας ευεργετικός τρόπος να σκεφτείς με χαλάρωση τι πήγε στραβά χθες βράδυ. Ειδικά αφού πήρες την συμβουλή της κολλητής/ού σου, όλα θα είναι πιο εύκολα τώρα. Εμπιστεύεσαι φυσικά την κρίση της/του, σωστά; Αφού λοιπόν ξέρεις και την φύση του μηνύματος που έστειλες, δεν μένει παρά να σκεφτείς την επόμενη κίνησή σου.

5. Ξεμέθυσε ακόμη περισσότερο, τρώγοντας κάτι
Χρειάζεσαι μερικά καύσιμα, γαρ! Μόνο με νερό, δεν μπορεί να γεμίσει ένα στομάχι. Φάε ό,τι τραβάει η ψυχή σου, γιατί χρειάζεσαι δυνάμεις για να αντιμετωπίσεις τις βλακείες που έκανες χθες.

6. Ζήτησε συγγνώμη
Σε κάθε ένα άτομο που έστειλες μεθυσμένο μήνυμα χθες, δίχως εξαιρέσεις. Δεν είσαι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο άτομο που έστειλε μεθυσμένο μήνυμα σε κάποιον άλλο. Τα μεθυσμένα μηνύματα πέρα από διασκεδαστικά, είναι επίσης απίστευτα ντροπιαστικά. Στείλε μία ειλικρινή συγγνώμη και συγχώρησε ταυτόχρονα και τον εαυτό σου.

7. Όταν δε βγάλεις άκρη ούτε με την συγγνώμη, ρίξε το φταίξιμο στο ποτό
Αν ζήτησες ήδη συγγνώμη και δεν ξέρεις πως αλλιώς να καλυτερέψεις την κατάσταση, ρίξε το φταίξιμο στο μεθύσι. Δεν είναι και η καλύτερη δικαιολογία του κόσμου, αλλά βοηθάει να πεις στον εαυτό σου ό,τι το μεθύσι ευθύνεται για πολλά πράγματα, που σε άλλη περίπτωση, αν ήσουν νηφάλια/ος δεν θα έκανες.

8. Ορκίσου να μην ξαναστείλεις ποτέ μεθυσμένο μήνυμα!
Ένα και μόνο μεθυσμένο μήνυμα, αρκεί για να πάρεις το μάθημά σου. Βάλε τους φίλους σου να έχουν τα μάτια τους πάνω σου όλο το βράδυ, εν ανάγκη. Οτιδήποτε βασικά που θα σε βοηθήσει να μην πέσεις ποτέ ξανά στην παγίδα των μεθυσμένων μηνυμάτων. Αλλά εάν πέσεις ξανά, αυτό το άρθρο θα είναι πάντα εδώ για σένα.

neopolis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: