ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ότι πρέπει για τον Χειμώνα: Μία πεντανόστιμη Συνταγή για Πίτα που θα σας κάνει να γλύφετε τα Δάχτυλά σας!

Δεν αλλάζει μόνο ο καιρός όταν έρχεται ο χειμώνας, αλλά και τα ρούχα, ο λογαριασμός της θέρμανσης, ακόμα και το τι μας αρέσει να τρώμε.
Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής του χρόνου, πολλοί άνθρωποι θέλουν να τρων ζεστές τροφές περισσότερο από σαλάτες, για προφανείς λόγους.

Βέβαια, ακόμα χρειαζόμαστε τα λαχανικά για να κρατάμε τον οργανισμό μας σε ισορροπία! Οπότε τι καλύτερο από μία ζεστή πίτα με γέμιση λαχανικών;

Θα χρειαστείτε:
3 καρότα
2 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
1 φύλλο σφολιάτας
1 κομμάτι μοτσαρέλα
12 φέτες ζαμπόν
170 γρ κρεμ φρες
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:
Πλύντε τα λαχανικά και κόψτε τα σε πολύ λεπτές λωρίδες

Βάλτε το φύλλο της σφολιάτας σε ένα σκεύος, προσέχοντας να έχετε καλύψει και τα τοιχώματα. Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και σκορπίστε το στην επιφάνεια της σφολιάτας. Κόψτε την μοτσαρέλα σε φέτες και βάλτε την πάνω από το κρεμμύδι.

Βάλτε ένα στρώμα από το καρότο, μετά κολοκύθι, μετά την μελιτζάνα και στο τέλος το ζαμπόν. Με αυτή τη σειρά βάλτε όλα τα υλικά σας μέχρι να γεμίσει το σκεύος.

Ανακατέψτε την κρεμ φρες με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα λαχανικά και το ζαμπόν και ψήστε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Μία μπουκιά από αυτή τη λαχταριστή πίτα και θα καταλάβετε πως άξιζε τον κόπο. Εννοείται πως μπορείτε να την φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά είναι ιδανική για μία κρύα νύχτα του χειμώνα. 

Απολαύστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια: