ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μετεωρολόγος προειδοποιεί: «Ερχονται χιόνια και μέσα στην Αθήνα» - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει;

Για χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Αθήνα κάνει λόγο στην τελευταία πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος και δίνει, μάλιστα και τις περιοχές οι οποίες θα...
δουν άσπρη μέρα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά η τελευταία πρόγνωση του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, όπως την ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία που μόλις μελέτησα αναλυτικά, και αν ασφαλώς διατηρηθούν, η ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τεράστιο ενδιαφέρον ως προς την καιρική της εξέλιξη λόγω της έλευσης πολύ ψυχρών αερίων μαζών -δια μέσω των Βαλκανίων- από τις Σκανδιναβικές χώρες

Έτσι λοιπόν μην σας φανεί παράξενο ότι παρόλο που θα επικρατήσει σχεδόν ηλιοφάνεια το προσεχές ΣΚ αλλά και τη Δευτέρα, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 18,19 και πιθανώς τους 20 βαθμούς κελσίου, από την Τρίτη όλα θα αλλάξουν απότομα ή καλύτερα "βιαίως" θα έλεγα.

Από την ερχόμενη Τρίτη 13/12 θα επικρατήσει σταδιακά παγωνιά στην βόρεια Ελλάδα με τις χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Σοβαρή υποψηφιότητα δίνει και η πόλη της Θεσσαλονίκης για τις βραδινές ώρες της Τρίτης εως και το πρωί της Τετάρτης. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα "κατηφορίσουν" νοτιότερα και αφού επηρεάσουν την Θεσσαλία και άλλες κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές ...θα φτάσουν και στην Αττική!

Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα παγωμένος και τα τμήματα που θα επηρεαστούν περισσότερο από τις χιονοπτώσεις (ακόμη και σε πεδινά τμήματα) θα είναι τα:

- Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής)
- Εύβοια - Σποράδες
- Βόρειο-Ανατολική Πελοπόννησος (κυρίως Κορινθία, Αργολίδα, κέντρο-ανατολική Αρκαδία)
- Κυκλάδες
- Κρήτη
- Ορισμένες περιοχές των Δωδεκανήσων

Όπως φαίνεται, δεν θα χιονίσει στα πεδινά των νησιωτικών περιοχών του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, όμως θα εκδηλωθούν και εκεί φαινόμενα πυκνών χιονοπτώσεων έως αρκετά χαμηλά.

Θα επιμείνω λίγο στον καιρό της Αττικής, αφού ο κύριος όγκος χιονοπτώσεων φαίνεται να σημειώνεται την Τετάρτη με τάση όμως διατήρησης κάποιων φαινομένων και την Πέμπτη. Αυτή την ώρα που σας γράφω, τα επίπεδα χιονόπτωσης στην Αττική φαίνεται να βρίσκονται μεταξύ των 150-200 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, με τάση όμως να είναι ακόμη πιο ευνοϊκές οι συνθήκες ώστε να χιονίσει και ακόμη πιο χαμηλά.

Άρα λοιπόν, περιοχές όπως η Ηλιούπολη, ο Καρέας, η Καισαριανή, ο Βύρωνας, η Παιανία, η Παλλήνη, το Χαλάνδρι, η Νέα Ιωνία, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή, η Κηφισιά, το Μενίδι, το Ίλιον, οι Θρακομακεδόνες, η Πολιτεία, το Κεφαλάρι, το Γαλάτσι, ο Παπάγος αλλά και άλλες περιοχές σε αυτά περίπου τα υψόμετρα, θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις ασθενούς έως και μέτριας έντασης (στα βόρεια του νομού ακόμη και πυκνές) ειδικά μέσα στην Τετάρτη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι επειδή η συγκεκριμένη πρόγνωση είναι μεσοπρόθεσμη και αφορά την εκτίμηση της κίνησης των ψυχρών αερίων μαζών για μετά από 6-7 ημέρες, ενδεχομένως και να υπάρξουν κάποιες αλλαγές.

Θα σας ενημερώσω εγκαίρως. Καλό μεσημέρι σε όλες και όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: