ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Το πείραμα με τον καφέ που πίνετε! Κάντε το και εσείς και θα δείτε

Ένα πολύ πρωτότυπο, ενδιαφέρον και διαδραστικό πείραμα έστησε η ομάδα του “BRITLAB”, που προβάλλεται από το βρετανικό BBC.

Βασιζόμενοι στην ιδέα ότι ο ήχος, που ακούει κανείς καθώς τρώει, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την γεύση της τροφής που καταναλώνει εκείνη την στιγμή, οι συντελεστές της εκπομπής επινόησαν ένα απλό πείραμα, που μπορείτε να κάνετε κι εσείς εδώ και τώρα:

Φτιάξτε μια κούπα καφέ
Καθίστε στον υπολογιστή και φορέστε τα ακουστικά σας


Προχωρήστε το βίντεο στο 4:05'» και πιείτε μερικές γουλιές από τον καφέ σας, ακούγοντας τον ήχο που παράγεται σε εκείνο το σημείο του βίντεο

Προσοχή
: Συνιστάται να μην κοιτάτε την εικόνα του βίντεο εκείνη τη στιγμή.

Μετά από 1 λεπτό, ο πρώτος αυτός ήχος θα σταματήσει και αμέσως θα ξεκινήσει να ακούγεται ένας δεύτερος, διαφορετικός ήχος. Ξαναπιείτε μερικές γουλιές από τον καφέ σας, ακούγοντας πλέον τον δεύτερο ήχο.

Σας παρακαλούμε να μην διστάσετε να μας γράψετε στο Facebook τα σχόλιά σας για την εμπειρία σας σε αυτό το πρωτότυπο πείραμα!

Εμπρός, πηγαίνετε στο 4:05'» του βίντεο και πιείτε το καφεδάκι σας χωρίς να κοιτάτε την οθόνη…

Η θεωρία λέει ότι η συχνότητα (υψηλή, ή χαμηλή) ενός ήχου επηρεάζει το πόσο γευστικό είναι το ρόφημα ή η τροφή που καταναλώνει κανείς εκείνη την στιγμή.

Υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που έχουν δείξει, ότι πολλοί άνθρωποι όντως αντιλαμβάνονται διαφορετικά την γεύση, βάση του ήχου που ακούν. Λέγεται, ότι αυτή είναι μια εξήγηση ως προς το γιατί το γεύμα στο αεροπλάνο είναι, σχεδόν για όλους, εντελώς άγευστο. Ο έντονος θόρυβος/βόμβος στην καμπίνα επηρεάζει την γεύση σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic