ΣΙΝΕ

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

H αδυναμία των ποντικιών στα αυτοκίνητα ΤΟΥΟΤΑ

Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κάνουν το παν για να δείξουν φιλικότητα προς το περιβάλλον και οικολογική βιωσιμότητα.

Για παράδειγμα, η BMW διατυμπανίζει ότι το 25% του εσωτερικού του i3 είναι φτιαγμένο από ανανεώσιμες πρώτες ύλες και ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ ανακυκλωμένο είναι και το 25% των πλαστικών του εξωτερικού αμαξώματος.

Η Toyota, από την πλευρά της, δεν δημιούργησε θόρυβο γύρω από το γεγονός ότι οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις των μοντέλων της έχουν ως βάση τη σόγια. Και ίσως να μην το παίρναμε ποτέ χαμπάρι, αν δεν μας το γνωστοποιούσαν τα… ποντίκια.

Τα τρωκτικά, με τη φοβερή τους όσφρηση, φαίνεται ότι μυρίστηκαν την προέλευση των καλωδίων και άρχισαν να τα ροκανίζουν σε κάποια Toyota. Των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν χάρηκαν και πολύ όταν γύρισαν το διακόπτη το πρωί και είτε άναψαν όλα τα λαμπάκια στο ταμπλό, είτε δεν άναψε τίποτε…

Το θέμα εδώ είναι ότι η εγγύηση της Toyota δεν καλύπτει τις συγκεκριμένες ζημιές αφού προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα. Πράγμα που είναι τυπικά σωστό, αλλά δεν λαμβάνει υπόψη τη δελεαστική μυρωδιά και γεύση των καλωδίων, που ήταν η αιτία της προσέλκυσης των τρωκτικών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις με τα ποντίκια (στις ΗΠΑ τουλάχιστον), οι ασφαλιστικές εταιρείες κάλυψαν τυπικά τις ζημιές. Όμως οι ιδιοκτήτες δεν ικανοποιήθηκαν αφού είχαν να πληρώσουν την απαλλαγή που όριζε το ασφαλιστικό συμβόλαιο. Το CarComplaints.com λέει ότι υποβλήθηκε μήνυση κατά της Toyota στο Texas, και καταχωρίστηκε ως γενική περίπτωση, όχι συγκεκριμένη, οπότε αφορά και σε χιλιάδες άλλα αυτοκίνητα.

Αυτό αποτελεί ειρωνεία για την ιαπωνική φίρμα, αφού είναι η πρώτη που εξέλιξε ειδική τεχνολογία για ανακύκλωση του χαλκού των καλωδιώσεων, που μέχρι τώρα πήγαινε χαμένος…

drive

Δεν υπάρχουν σχόλια: