ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Θα κάνουμε λευκή Πρωτοχρονιά; Ενδείξεις για χιόνια και μέσα στην Αθήνα (Photos)

Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά στην Ελλάδα και οι πρώτες ενδείξεις για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς, υπόσχονται... πολικές θερμοκρασίες και...
χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στο κέντρο της Αθήνας.

Βέβαια, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα, καθώς τα προγνωστικά μοντέλα μας έχουν πια συνηθίσει σε αλλαγές στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις τους, όμως η τάση του καιρού για νέα ψυχρή εισβολή από τις 28 Δεκεμβρίου, με κορύφωση στις 29 και 30 του μήνα, είναι δεδομένη και μένει να διαπιστωθεί το εύρος και τα φαινόμενα που θα τη συνοδεύσουν.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, όλα δείχνουν ότι ένας ακόμα χιονιάς θα «χτυπήσει» την χώρα μας, ίσως ο πιο σοβαρός και καλά οργανωμένος σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους, αλλά και πάλι με τα ανατολικά προσήνεμα (ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, Κυκλάδες και Κρήτη) να είναι οι πιο ευνοημένες περιοχές.

Δεν πρέπει σε αυτή τη φάση και πάντα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αν πράγματι κατέβει αυτή η ψυχρή «μπάλα» στη χώρα μας από τη Σιβηρία, να χιονίσει ακόμα και μέσα στην Αθήνα και όχι απλά στα Βόρεια Προάστια αυτής.

Δείτε στη γκάλερι τις διαφορές στην εικόνα του χάρτη με τις θερμοκρασίες που επικρατούν αυτή τη στιγμή πάνω από την Ελλάδα και εκείνες που... έρχονται, σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, στις 29 Δεκεμβρίου, για να αντιληφθείτε το μέγεθος της διαφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: