ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Βαριά ποινή για τον πατέρα που βίαζε με τον σύντροφό του τον 12χρονο γιο του στο Άργος!

Πώς αντέδρασε όταν έμαθε το πόσα χρόνια θα κάτσει στην φυλακή;

Ομόφωνα ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης τον πατέρα και τον...

σύντροφό του από το Άργος οι οποίοι είχαν σοκάρει την κοινή γνώμη τον περασμένο Ιούλιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι βίαζαν τον 12χρονο γιο του πρώτου που πάσχει από νοητική στέρηση!

Αν και ο εισαγγελέας ζήτησε την ανώτατη ποινή για τους δυο κατηγορούμενους, το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων χωρίς να τούς αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Έτσι, πρόκειται να οδηγηθούν και οι δυο στις φυλακές.

Η συγκλονιστική υπόθεση είχε αποκαλυφθεί όταν το άτυχο αγοράκι επέστρεψε στη μητέρα και τη γιαγιά του, μετά από ολιγοήμερες διακοπές στο σπίτι του διαζευγμένου πατέρα του στο Άργος, όπου εκείνος συζούσε με τον σύντροφο του. Από κάποια λόγια του παιδιού, μητέρα και γιαγιά κατάλαβαν ότι κάτι κακό του είχε συμβεί. Έτσι, εξετάστηκε από ιατροδικαστή που επιβεβαίωσε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα του και τον ερωτικό του σύντροφο!

Αναλυτικότερα, η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το περασμένο καλοκαίρι όταν η γιαγιά του 12χρονου κατήγγειλε στην αστυνομία τα όσα της είχε εκμυστηρευτεί ο εγγονός της. Το άτυχο αγόρι έμενε με τη μητέρα και τη γιαγιά του στην Αθήνα μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 όταν θέλησε να περάσει λίγο χρόνο με τον πατέρα του που ζούσε στην Αργολίδα, καθώς οι γονείς του ήταν διαζευγμένοι από το 2009. Αν και ο 12χρονος αρχικά είχε επισκεφθεί τον πατέρα του για λίγες ημέρες, τελικά, έμεινε μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε και τηλεφώνησε στη γιαγιά του, παραπονούμενος ότι πονούσαν τα δόντια και τα ούλα του.

Επειδή η μητέρα του αγοριού έλειπε στη Γερμανία, η γιαγιά πήγε αμέσως στην Αργολίδα και πήρε πίσω στην Αθήνα τον εγγονό της. Λίγες ημέρες αργότερα ο 12χρονος αποκάλυψε στη γιαγιά του τα όσα βίωσε, για πάνω από 10 μήνες, από τον ίδιο τον "πατέρα" του και τον σύντροφό του με τον οποίο συγκατοικούσαν. Αμέσως η γιαγιά ενημέρωσε την αστυνομία και το παιδί υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση. Τότε ο ιατροδικαστής έμεινε άφωνος καθώς εντόπισε ευρύματα βιασμού και πάρα φύση ασέλγειας. Οι δυο άνδρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Χθες, στο δικαστήριο αρνήθηκαν τις κατηγορίες, χωρίς, ωστόσο, να αμφισβητήσουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή, τα οποία τα απέδωσαν σε κακές παρέες που είχε το παιδί όταν έμενε με τη γιαγιά του. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο, που τους έκρινε ομόφωνα ένοχους. Ήταν ήσυχοι κατά την διάρκεια της ανάκρισης και δέχθηκαν χωρίς να αντιδράσουν την ποινή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: