ΣΙΝΕ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία τη Δευτέρα 16/1 και Που θα παραμείνουν κλειστά σχολεία (συνεχής ενημέρωση)

ΓΡΕΒΕΝΑ
Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία...

πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 9:15 π.μ.

Οι παιδικοί σταθμοί (Α΄ και Β΄) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΚΕΓ) θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8.00 π.μ. 


Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Εορδαίας
όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr:

Μετά από επικοινωνία με το γραφείο τύπου του δήμου Εορδαίας, ενημερωθήκαμε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Κεντρική Μακεδονία
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει για το πώς θα γίνει η ενημέρωση για κλειστά ή ανοικτά σχολεία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου:

Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται από τα αντίστοιχα sites των δήμων, για το ποια σχολεία θα είναι ανοικτά την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ανάλογα με την ύπαρξη ή την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό.


ΠΥΛΑΙΑΣ – ΧΟΡΤΙΑΤΗ 
Ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, καθώς τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει αισθητά. 
Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλο τον δήμο. 
Σταδιακά από νωρίς το πρωί άρχισαν να αποκαθίστανται τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε σχολικά κτίρια με την έλλειψη υδροδότησης που προκλήθηκε λόγω του παγετού. 

Όπως εκτιμάται από την ΕΥΑΘ τις επόμενες ώρες το δίκτυο ύδρευσης σε όλες τις περιοχές του δήμου θα λειτουργεί κανονικά. Επιπλέον ο δήμαρχος με έγγραφες οδηγίες του προς τους συναρμόδιους αντιδημάρχους Καθαριότητας Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας & Παιδείας, τους καλεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να προχωρήσουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο σε άμεσες ενέργειες για την εξάλειψη και των παραμικρών προβλημάτων στις σχολικές μονάδες ώστε να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία τους. Ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα και θα επανεκτιμήσει την κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξή τους, ενώ θα ενημερώνει σχετικά τους δημότες του. 

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΜΕΝΕΜΕΝΗ 
Την Δευτέρα 16/01/17 όλα τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης θα λειτουργήσουν κανονικά. Στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ο δήμος έχει προβεί στους απαραίτητους αποχιονισμούς, έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα σε όλα τα σχολεία και η λειτουργικότητά τους. 

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Δέλτα από Δευτέρα 16/1
Μετά από συνεργασία των προέδρων των σχολικών επιτροπών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Δέλτα, αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16/1 όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα

ΛΑΡΙΣΑ 
Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Λάρισας, τα οποία και είχαν παραμένει κλειστά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης. 
Σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Λάρισας, τα τεχνικά προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων αλλά και την πρόσβαση σε αυτά, λόγω του χιονιού, βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης. «Έχει δοθεί εντολή στους διευθυντές να πάνε στα σχολεία και να δουν αν υπάρχουν προβλήματα. Δύο διευθυντές μας ενημέρωσαν πως υπάρχει θέμα με τη θέρμανση και προχωρούμε στην αποκατάσταση των ζημιών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας Γιώργος Σούλτης. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Σούλτη, από το Σάββατο στα σχολεία της Λάρισας οι διευθυντές θα ανάψουν τους κεντρικούς λέβητες ώστε τη Δευτέρα τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν ομαλά. 

Από την πλευρά της η Περιφερειακή διευθύντρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε και ή ίδια πως η κατεύθυνση είναι τα σχολεία στη Λάρισα να ανοίξουν την Δευτέρα, ενώ τόνισε πως συνεχίζεται ο έλεγχος για τις ζημιές. 
Ο σχεδιασμός προβλέπει να είναι ανοιχτά την Δευτέρα τα σχολεία και η προσπάθεια μας είναι να τα καταστήσουμε λειτουργικά όπου έχουμε προβλήματα. Υπάρχει κατεύθυνση να ανοιχτούν διάδρομοι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο σχολείο, ενώ έχω δώσει εντολή από την προηγούμενη Κυριακή να είναι όλοι οι διευθυντές στα σχολεία τους, να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμο, αλλά και την τεχνική υπηρεσία ώστε να λύνονται τα προβλήματα» είπε η κ. Αναστασοπούλου Σχετικά πάντως με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, καθαρή εικόνα θα υπάρχει την Κυριακή το μεσημέρι όπως ενημέρωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μετεωρολογικός σταθμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και είναι άγνωστο ακόμη αν τελικά θα υπάρχουν νέες χιονοπτώσεις ή αν θα δούμε έντονες βροχές από τη Δευτέρα. 

Στο δήμο Αγιάς ο δήμος έχει σχεδόν αντιμετωπίσει στο σύνολό τους τα προβλήματα και αναμένεται τα σχολεία να λειτουργήσουν τη Δευτέρα εκτός και αν υπάρξει νέα επιδείνωση του καιρού και προκαλέσει νέα προβλήματα. 

Ετοιμη δηλώνει και η δημοτική αρχή της Ελασσόνας που μέχρι και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να αντιμετωπίσει το σύνολο των προβλημάτων που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω του χιονιού και του παγετού. Κατά συνέπεια και στο δήμο Ελασσόνας τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν κανονικά. 

Και στο δήμο Κιλελέρ η κατάσταση βελτιώνεται αισθητά με τη δημοτική αρχή να προγραμματίζει το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα. Με υπερπροσπάθεια αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα στα σχολεία του δήμου Τεμπών τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τη Δευτέρα. Προβληματισμός επικρατεί για τα σχολεία της Καλλιπεύκης και των Αμπελακίων όπου το χιόνι είναι ακόμη ιδιαίτερα πολύ και τα οποία δεν αποκλείεται να μείνουν κλειστά τη Δευτέρα. Σε καθαρισμό των προαυλίων όλων των σχολείων προχώρησε και ο δήμος Τυρνάβου που πλέον ρίχνει το βάρος για την αντιμετώπιση προβλημάτων στις εγκαταστάσεις των μονάδων. 

Και ο δήμος Τυρνάβου αν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις αναμένεται να ανοίξει όλα τα σχολεία που λειτουργούν στο δήμο. 

Τέλος στο δήμο Φαρσάλων τα προβλήματα σε πολλά σχολεία είναι μεγάλα με τη δημοτική αρχή να δίνει πραγματική μάχη για την αντιμετώπισή τους.

Πάντως σε περίπτωση που τα προβλήματα συνεχίσουν να υπάρχουν και αύριο δεν αποκλείεται ο δήμος να κρατήσει κλειστά πολλά σχολεία. 
Οι οριστικές αποφάσεις για όλα τα σχολεία, σε όλους τους δήμους του νομού αναμένεται να ληφθούν αύριο σε συνεννόηση των δήμων με τους διευθυντές εκπαίδευσης οι οποίοι και θα έχουν πλήρη εικόνα από όλα τα σχολεία του νομού. 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Karditsalive.Net και λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης στο νομό Καρδίτσας

όλοι οι Δήμαρχοι του νομού μας αποφάσισαν από κοινού το κλείσιμο των σχολείων τόσο την Πέμπτη (12/1) όσο και την Παρασκευή (13/1).

Λόγω της μεγάλης έντασης των φαινομένων θα υπάρχει ενημέρωση την Κυριακή (15/1) αν παραμείνουν σε κάποιους δήμους τα προβλήματα και το KarditsaLive.Net θα σας ενημερώσει σχετικά.


ΤΡΙΚΑΛΑ
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Οι εργασίες αποχιονισμού των αυλών και των προσβάσεων ξεκίνησαν από την Παρασκευή και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή, επισημαίνεται επίσης, όπως και πως ο δήμος Τρικκαίων παρακολουθεί με προσοχή τα καιρικά φαινόμενα και σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

ΒΟΛΟΣ 
Από τον δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του, θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς ήδη συνεργεία του δήμου έχουν καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη κακοκαιρία και εργάζονται για την αποκατάστασή τους, ώστε τη Δευτέρα τα διδακτήρια να είναι πλήρως λειτουργικά. 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Την Κυριακή το μεσημέρι θα ανακοινωθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης η απόφαση του Δήμου, σχετικά με το ποια σχολεία θα είναι κλειστά από Δευτέρα. 

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 
Ο καθαρισμός των εισόδων και των αυλών των σχολείων περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό του δήμου Ορεστιάδας για το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να είναι δυνατή σε αυτά η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών. Εάν δεν υπάρξουν άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, μετά από τρεις εβδομάδες που έμειναν κλειστά, αρχικά λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και στη συνέχεια λόγω της διακοπής των μαθημάτων την εβδομάδα που μας πέρασε, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν. Εν τω μεταξύ, από σήμερα ξεκίνησαν να επιχειρούν στο κέντρο της πόλης και τα μικρά ευέλικτα οχήματα (διαβολάκια) που συνδράμουν στην απομάκρυνση του χιονιού, το οποίο έχει σχηματίσει «βουνά» στις δύο πλευρές όλων των δρόμων. 

Τους όγκους χιονιού που έχουν στοιβαχτεί σε όλη την πόλη αναμένεται να μειώσει ελαφρώς η βροχόπτωση που αναμένεται το Σάββατο στην περιοχή, σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, που από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το πρωί της Κυριακής δεν αναμένεται να πέσει κάτω από το μηδέν. 

ΚΑΒΑΛΑ 
Κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί απο τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στην Καβάλα. Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει ότι, με απόφαση της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί, του Δήμου Καβάλας, θα λειτουργήσουν κανονικά, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017. 

ΔΗΜΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται από τα αντίστοιχα sites των δήμων, για το ποια σχολεία θα είναι ανοικτά την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ανάλογα με την ύπαρξη ή την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό. 

ΕΒΡΟΣ 
Τελείωσαν οι διακοπές για τους μαθητές του Έβρου. 
Μετά από τρεις εβδομάδες αποχής τους από τα μαθήματα ήρθε η ώρα να επιστρέψουν στα θρανία. Το κύμα χιονιά που επισκέφθηκε την τελευταία εβδομάδα τη χώρα και ιδιαίτερα τον Έβρο κόπασε, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λιώσουν τα χιόνια και να ανοίξουν οι δρόμοι που ήταν ολόλευκοι. 

Εμείς επικοινωνήσαμε με τους δημάρχους του νομού Έβρου για την λειτουργία των σχολείων και η απάντηση φυσικά ήταν αναμενόμενη. 
Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός απροόπτου φυσικά! Αναλυτικότερα: 
– Στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ορεστιάδας ΑΝΟΙΧΤΑ. 
– Στο Δήμο Διδυμοτείχου ΑΝΟΙΧΤΑ. 
– Στο Δήμο Σουφλίου θα είναι ΑΝΟΙΧΤΑ. 
– Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ΑΝΟΙΧΤΑ. 
– Στο Δήμο Σαμοθράκης ΑΝΟΙΧΤΑ

ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/1
Αν και ακόμα είναι νωρίς ήδη κάποιες περιοχές ξεκίνησαν ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου. 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
Τη διακοπή μαθημάτων για τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017, στις ακόλουθες σχολικές μονάδες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ανά Τ.Κ.: 
Τ.Κ. Στροπώνων: 
Δημοτικό Σχολείο Τ.Κ. Στενής:
 Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο 
Τ.Κ. Μίστρου: Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο. 

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου αποφάσισε την παράταση της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας στη Δημοτική Κοινότητα Σκοπέλου, τη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσας και την Τοπική Κοινότητα Κλήματος του Δήμου Σκοπέλου την Παρασκευή 13 και τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιούργησε η έντονη χιονόπτωση που έπληξε την περιοχή μας, αρχομένης από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017, και καθιστά πολύ επικίνδυνη έως αδύνατη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία: 
1. Νηπιαγωγεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος 
2. Δημοτικά Σχολεία Σκοπέλου, Γλώσσας, Κλήματος 
3. Γυμνάσιο Σκοπέλου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γλώσσας 
4. Λύκειο Σκοπέλου, ΕΠΑΛ Σκοπέλου 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ 
Κατόπιν συνεδριάσεως του Δημάρχου του Δήμου Τυρνάβου και των δυο προέδρων των σχολικών επιτροπών, αποφασίστηκε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας να λειτουργήσουν. Ειδικά για αύριο Δευτέρα 16/01/2017 η ώρα προσέλευσης θα είναι 9:30 π.μ. για τους μαθητές Γυμνασίων-Λυκείων και 10:00 π.μ. για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.

ΔΕΝ θα λειτουργήσουν τα 1ο - 4ο Νηπιαγωγεία του Αμπελώνα και τα σχολικά συγκροτήματα Πλατανουλίων και Δέντρων λόγω προβλημάτων στις υποδομές των, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν λόγω του παγετού.Το xenesglosses.eu θα σας ενημερώνει διαρκώς

Δεν υπάρχουν σχόλια: