ΣΙΝΕ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η πτήση 666 με προορισμό την «Κόλαση» απογειώθηκε σήμερα, Παρασκευή και 13

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας, η Finnair, κάθε άλλο παρά… προληπτικός είναι. Αλλά σήμερα, Παρασκευή και 13, πραγματοποιήθηκε η πτήση 666 με προορισμό...
από την Κοπεγχάγη στη Φιλανδία -το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φινλανδίας, με τον κωδικό HEL (παραπέμπει στην αγγλική λέξη hell, δηλαδή κόλαση).

«Δεν είμαι προληπτικός, είναι απλά μια σύμπτωση», δήλωσε ο πιλότος Juha-Pekka Keidasto πριν την πτήση και πρόσθεσε «αν κάποιοι από τους επιβάτες έχουν άγχος γι αυτή τη πτήση, τότε το προσωπικό μας είναι πάντα πρόθυμο να βοηθήσει».

Η τελευταία πτήση με παρόμοια στοιχεία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου, 2016 και προσγειώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα, με μόλις τρία λεπτά καθυστέρηση.

«Το γεγονός έχει εξελιχθεί σε ανέκδοτο μεταξύ των πιλότων. Δεν είμαι προληπτικός άνθρωπος. Είναι μόνο μια σύμπτωση για μένα» δήλωσε σχετικά ο πιλότος Juha-Pekka Keidasto πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Σημειωτέον, ότι Hexakosioihexekontahexaphobia είναι το όνομα της φοβίας για τον αριθμό 666, ενώ η φοβία για την Παρασκευή ονομάζεται Paraskevidekatriaphobia από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή και δεκατρία, φυσικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: