ΣΙΝΕ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ - ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? (του Νίκου Ακριτίδη)

Χαρήκαμε με την άνοδο σας στην Τρίτη εθνική κατηγορία και ονειρευόμασταν μια καλή σχετική πορεία.


Είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες σας αλλά εσείς...
ζούσατε έξω από την πραγματικότητα υπερτιμώντας τις δυνάμεις σας και τις δυνατότητες σας 
 Το πρωτάθλημα της τρίτης εθνικής δεν έχει καμία σχέση με το τοπικό πρωτάθλημα στο οποίο μέχρι πρόσφατα αγωνιζόσασταν.
Οι περισσότερες ομάδες είναι ομάδες μεγάλων πόλεων , πολλές από τις οποίες έχουν θητεύσει και στην πρώτη εθνική κατηγόρια και κουβαλούν μαζί τους μια ιστορία.

Η δυναμική αυτών των ομάδων είναι διαφορετική από την ΑΕ Ποντίων η οποία κλήθηκε αιφνίδια να τις αντιμετωπίσει χωρίς καμία προετοιμασία.
Ένα μικρο χωριό με ενεργό πληθυσμό γύρω στα εκατό άτομα δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά μια ομάδα της τρίτης εθνικής με μετακινήσεις όχι πια μέσα στα περιορισμένα όρια του νομού άλλα με μετακινήσεις που φτάνουν μέχρι την Καβάλα.

Ο αριθμός των εισιτήριων μηδαμινός και τα έσοδα της ομάδας ελάχιστα.
Στην προσπάθεια δυο τριών ατόμων έπρεπε να συνδράμει όλος ο νομός αλλά η πόλις και οι ηγέτες της παρακολουθούν από μακριά και αδιάφορα την ΑΕ Ποντίων.
Υπάρχει τρόπος να ανταποκριθεί κάποιος στα προβλήματα της ομάδας και να δοθεί μια λύση για να πετύχει η ΑΕ Ποντίων την παραμονή της η οποία έπρεπε να είναι και ο πρωταρχικός της στόχος?
Αν όχι Μην εκτίθεστε άλλο γιατί στην επόμενη ποδοσφαιρική συνάντηση δεν θα συμπληρώνετε ούτε ενδεκάδα..
Επίσης πολλοί από τους ποδοσφαιριστές υπερτίμησαν τις δυνατότητες τους αποτέλεσμα του άκρατου επαρχιωτισμού που καλλιεργείται σε μικρές κοινωνίες.

Οι εμφανίσεις της ομάδας μέχρι σήμερα επιβεβαίωσαν την κριτική μας σε αγώνες της ΑΕ Ποντίων στους οποίους η ομάδα περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο και από τύχη απέφευγε την συντριβή τη οποία βλέπουμε εμείς σήμερα σε πολλές αναμετρήσεις 

 Οι οικονομικές συνθήκες οι νοσηρές νοοτροπίες ποδοσφαιριστών η ανύπαρκτη οργάνωση αλλά και το υπερβολικό φορτίο το οποίο προσπάθησαν με αγώνα να επωμισθούν τρεις άνθρωποι οδήγησαν την ΑΕ Ποντίων στη σημερινή κατάσταση, Και ταιριαστή σε αυτήν την κατάσταση η θλιβερή εικόνα της Κυριακής στον αγώνα με την σερραϊκή ομάδα η ΑΕ Ποντίων προσήλθε στον αγωνιστικό με δώδεκα ποδοσφαιριστές οι οποίοι σε κάποια στιγμή μπορεί να γίνονταν δέκα αν συνέβαινε κάποιος τραυματισμός ενός η δυο ποδοσφαιριστών 

Κύριοι της ΑΕ Ποντίων δεν αντιληφθήκατε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απαιτεί αγάπη κυρίως από τους ποδοσφαιριστές και όχι απαιτήσεις μόνο υπερβολικές για τα οικονομικά του συλλόγου.

Στηριχτείτε σε ποδοσφαιριστές του νομού μας ερασιτέχνες που αν έχουν ταλέντο να το αναδείξουν τώρα που έχουν την ευκαιρία άλλως θα βολοδερνουν στα άδεια γήπεδα των χωριών του νομού και θα βαυκαλίζονται ότι είναι ποδοσφαιριστές.

Ν. Κ. Ακριτιδης 

Διευθυντής ΕΣΎ
Φίλαθλος της ΑΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: