ΣΙΝΕ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Καιρός: Πρόγνωση ΕΜΥ - Παγωνιά και χιόνια έως την Κρήτη

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η ΕΜΥ.

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις
Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα βόρεια θα σταματήσουν.

Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια και κεντρικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -06 (μείον 6) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.

Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 03 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, πρόσκαιρα πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα βόρεια από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 03 έως 08 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις στα βόρεια και πιθανότητα βροχών στα νότια. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑττικήΚαιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο.Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 200 μετρά κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασια: από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘεσσαλονίκηΚαιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί και βαθμιαία αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 28-01-2017Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια. Στα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο.

Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στα βόρεια ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: