ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Παγωμένα Θεοφάνεια σε όλη την Ελλάδα

Με δριμύ ψύχος και χιόνια θα γίνει ο εορτασμός των Φώτων στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).


Το νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται πιο ισχυρό από αυτό που έπληξε τη χώρα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, από σήμερα το απόγευμα και από τα βόρεια θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Αύριο Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στις νότιες περιοχές της Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ τα φαινόμενα από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν στα βόρεια και κεντρικά, ωστόσο το δριμύ ψύχος θα παραμείνει.

Από το βράδυ της Παρασκευής τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και κυρίως το Σάββατο, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα νότια του νομού.

Την Κυριακή από τον χιονιά θα πληγούν τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Εύβοια, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των ημερών οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας που σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας θα είναι ακόμα και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνάει τους μηδέν βαθμούς με αποτέλεσμα να επικρατεί ολικός παγετός.

Οι άνεμοι πνέουν σήμερα θυελλώδεις νότιοι 7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ από αύριο Παρασκευή σταδιακά από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: