ΣΙΝΕ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Πρωτοχρονιά στο Περιβόλι Γρεβενών (εικόνες)

Η αγάπη τους για το χωριό οδήγησε πολλούς Περιβολιώτες να αψηφήσουν τις κακές καιρικές συνθήκες και να βρεθούν στο αγαπημένο τους χωριό που βρίσκεται στην...
είσοδο του Εθνικού Δρυμού Βάλια Κάλντα και σε υψόμετρο 1300 μ., για να πραγματοποιήσουν την αλλαγή του χρόνου.

Το Περιβόλι κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι, όμως τα τελευταία χρόνια είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι το επισκέπτονται πολλές φορές το χρόνο, δείχνοντας με την παρουσία τους την αγάπη για το χωριό τους και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον.

Το χωριό ήταν χιονισμένο και παγωμένο σε αυτήν τη γιορτινή περίοδο, ωστόσο »ζωντάνεψε» από την παρουσία Περιβολιωτών και επισκεπτών, καθώς λειτούργησαν κανονικά στην πλατεία του χωριού το καφέ – μπαρ – μεζεδοπωλείο »ΤO ΜΕΣΟΧΩΡΙ», ο ξενώνας – ψησταριά »LA STIAUA» και βεβαίως το »VALIA CALDA HOTEL».

Όλοι έδειχναν χαρούμενοι και ευχαριστημένοι κατά την παρουσία τους στο όμορφο χωριό , ειδικά το βράδυ της παραμονής, όταν μέλη του »xt club perivoli», (στα πλαίσια του ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΤΙΚΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ) έδωσαν μια άλλη νότα στην πλατεία του χωριού(μεσοχώρι), ανάβοντας εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, ενώ κάποιοι κυνηγοί πυροβολούσαν στον αέρα, τηρώντας το έθιμο.

Την ημέρα της πρωτοχρονιάς, κάποιοι θέλησαν να πιουν τον καφέ και το τσίπουρο τους στην χιονισμένη πλατεία, κάτι το όποιο έγινε αμέσως και με χαμόγελα δεκτό, από το κατάστημα »ΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ». Γενικότερα, κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε, οι δρόμοι ανοιγμένοι και καθαροί, όλα κύλησαν ομαλά, ήσυχα και όμορφα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι Περιβολιώτες και κυρίως οι επισκέπτες που έζησαν μια διαφορετική πρωτοχρονιά, έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, υποσχόμενοι ότι θα επισκεφθούν ξανά το Περιβόλι που βρίσκεται 45 χλμ δυτικά της πόλης των Γρεβενών. Είναι χτισμένο στις πλαγιές της οροσειράς της Βόρειας Πίνδου, πιο συγκεκριμένα στο όρος Λύγκος με υψηλότερη κορυφή του το Αυγό, στα όρια Μακεδονίας – Ηπείρου.

Ευάγγελος Μητρούσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: