ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΓΡΕΒΕΝΑ: Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Γεωργίας, μέλη εγκληματικής ομάδας - Συνελήφθησαν 4 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Γρεβενών 3 υπήκοοι Γεωργίας, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραξαν 24 κλοπές σε...
κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, μπάρες χαλκού, χάλκινα αντικείμενα, μπαταρίες γεννητριών και καλώδια χαλκού

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, χθες (09.02.2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη αυτής, αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42, 42 και 50 χρονών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Από την μεθοδική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την τέλεση κλοπών από σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας και δρούσαν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών οι ανωτέρω κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα 5 κλοπών που αυτοί διέπραξαν χθες, σε περιοχές της Ημαθίας, της Κοζάνης και των Γρεβενών, τα κάτωθι:
108 μπάρες χαλκού και 59 χάλκινα αντικείμενα, συνολικού βάρους 360 κιλών,
3 μπαταρίες γεννητριών,
καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 30 μέτρων και
πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων μέσων τέλεσης (μεταλλικοί κόφτες, λοστός, κατσαβίδια κ.λ.π).

Από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 18-01-2017 έως 29-01-2017, διέπραξαν άλλες δέκα εννέα (19) κλοπές από σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Χαλκιδικής και Καβάλας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα (κυρίως χαλκού) συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης των πράξεων.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν την 08 και 09-02-2017 στα Γρεβενά, , από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, τέσσερις (4) ημεδαποί, 20, 24, 25 και 33 χρονών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά περίπτωση.

Συγκεκριμένα, στα Γρεβενά την 08-02-2017 μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω ημεδαπούς ηλικίας 20, 24 και 25 χρονών, διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες προηγουμένως είχαν προμηθευτεί από τον 33χρονο.

Έπειτα από αναζητήσεις ο 33χρονος εντοπίστηκε, χθες (09-02-2017) στα Γρεβενά και συνελήφθη ενώ στην κατοχή του άλλα και σε νομότυπες έρευνες που έγιναν σε οικίες του στα Γρεβενά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 112,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• 3 αποξηραμένοι κορμοί δενδρυλλίων κάνναβης,
• 0,8 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,
• 1 ναργιλές,
• 1 ζυγαριά ακριβείας,
• 1 κινητό τηλέφωνο και
• χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: