ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία - σοκ: Επιθεωρητές στον Μουστάκα μετά το χαρτί με τις οδηγίες συμπεριφοράς εργαζομένων!

Μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν και με το ωράριο λειτουργίας διαπίστωσε στην εταιρεία Μουστάκας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας του, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο ίδιος σημείωσε ότι «διενεργήθηκε έλεγχος στο κατάστημα από την Επιθεώρηση Εργασίας» και «βεβαιώθηκε ήταν μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας, δηλαδή εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν εκτός ωραρίου».

Όπως ανέφερε, «στην επιχείρηση δόθηκε διορία πέντε ημερών, όπως προβλέπει κανονικά η διαδικασία, προκειμένου να δοθούν γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης, έτσι ώστε να διερευνηθεί, αν υπάρχει σε αυτόν οποιαδήποτε παρατυπία, η οποία θα πρέπει να διορθωθεί».

Μετά το πέρας της διαδικασίας θα επιβληθούν τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, που είπε ότι ο έλεγχος έγινε «μετά από καταγγελίες σχετικά με μία ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφερόνται οι εργαζόμενοι.
Ανακοίνωση που κυκλοφόρησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να φεύγουν από τη θέση τους όποτε θέλουν, αλλά να παίρνουν άδεια πρώτα για το οτιδήποτε.

Δεν σχηματίζουμε πηγαδάκια, ούτε ομιλίες στην είσοδο με την κοπέλα υποδοχής. Αυτό ισχυει για όλους. Γενικότερα δουλεύουμε πολύ – μιλάμε λίγο.

«Όταν είμαστε στην υποδοχή κοιτάμε προς την είσοδο για την υποδοχή και την κατεύθυνση του πελάτη, δεν πηγαίνουμε στο ταμείο, στο αμπαλάζ και δεν στηριζόμαστε στις κολώνες και στο αμπαλάζ» γράφει το κείμενο.

Ακόμη ένας από τους «κανόνες» υπαγορεύει ότι οι κινήσεις των εργαζομένων μέσα στο κατάστημα «πρέπει να είναι δραστήριες, όχι βαριές και αργές, σχεδόν πάντα κάτι θα έχουμε να κάνουμε».

Μάλιστα, η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι «η δουλειά μας είναι συγκεκριμένη αν συνδύασετε το γεγονός ότι έξω υπάρχει μεγάλη ανεργία, οι εποχές είναι πολύ δύσκολες και σίγουρα ένα σταθερό εισόδημα είναι καλύτερο από το τίποτα ή το ταμείο ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: