ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση βιβλίου του Συμπατριώτη μας Νίκου Γ Κατσώνη “Κλεαγέτη” αυτή η φλόγα αυτή η ψυχή

Ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης
“Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ”
To Σάββατο 11 Φεβ/ρίου 2017, στις 7 μ.μ στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου  Σ. Μπλιούρα 2 εναντι...
  Αγ Νικολάου. Πραγματοποίησε εκδήλωση με την παρουσίαση βιβλίου
 του Συμπατριώτη μας
Νίκου Γ Κατσώνη 
Κλεαγέτη”
αυτή η φλόγα αυτή η ψυχή

Το βιβλίο παρουσίασαν Οι κύριοι:
Παπαθανασίου Θωμάς Φιλόλογος Πρώην προϊστάμενος Β’ θμιας εκπ/σης και Δόρτσιος Κων/νος Μαθηματικός
Πρώην Σχ. Σύμβουλος Μαθηματικών
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Συμμαθητές στο Γυμνάσιο Γρεβενών και συνοδοιπόροι του Συγγραφέα ανέλυσαν το βιβλίο και έδωσαν την δυνατότητα στου δεκάδες παρευρισκόμενους να κατανοήσουν ακόμα περισσότερο αυτά που θέλει να μοιραστεί ο συγγραφέας με τους αναγνώστες του. 
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Αθανάσιος Λότσιος καλωσορίζοντας όλες και όλους συμπατριώτες και συντοπίτες στην σημερινή μας εκδήλωση που είναι η παρουσίαση  βιβλίου του συντοπίτη μας Νίκου κ Κατσώτη απ’ τη Λόχμη Γρεβενών. Με τίτλο «Κλεαγέτη  Αυτή η φλόγα αυτή η ψυχή»
Πρόκειται για ένα έργο που αποπνέει φως. Ένα δείγμα δημιουργικής ενέργειας και σχολαστικής εργασίας, με την υπογραφή ενός εμπνευσμένου συγγραφέα. Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία με έντονο το ρομαντικό και τραγικό στοιχείο, που θα μπορούσε να είναι αληθινή.

Ο Νίκος Κατσώνης γεννήθηκε στη Λόχμη Γρεβενών το 1946.
Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στο μονοτάξιο Δημοτικό σχολείο του χωριού του και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Γρεβενών.
Σπούδασε χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στη χημική Βιομηχανία, στους τομείς της παραγωγής, του ποιοτικού Ελέγχου και της Έρευνας και Ανάπτυξης.
Δημοσίευσε Μελέτες σχετικές με το ερευνητικό του έργο.
Είναι συνταξιούχος και ζει στη Θεσσαλονίκη
Το βιβλίο του «Κλεαγέτη» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, τον καλωσορίζουμε στον συγγραφικό χώρο, του ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και να αποτελέσει αφετηρία και για άλλα.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος κ Λότσιος υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους τις προσέχεις εκδηλώσεις του Συλλόγου όπως:
Τον Ετήσιο χορό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο της μικρής αποκριάς στις 18 Φεβρουαρίου στο κέντρο διασκέδασης ΚΟΣΜΟΚΙΝΗΣΗ, την συμμετοχή της χορευτικής μας ομάδας στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Γρεβενών την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου κα την Πέμτη 23 Φεβρουαρίου μαζί με τον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης και την Βοϊακή Εστία Θεσσαλονίκης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρουσιάζοντας χορούς των Μαστοροχωρίων της Περιοχή μας.





                    Ο Πρόεδρος                                        Ο Γ. Γραμματέας                                        

            Αθανάσιος Λότσιος                                                            Δημήτριος Μπουκάλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: