ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Έφυγε ξαφνικά ο βουλευτής Βαγγέλης Μπασιάκος

Βυθισμένη στο πένθος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας από τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή και...
πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος Ευάγγελος Μπασιάκος υπέστη ανακοπή καρδιάς. Τραγική φιγούρα είναι η σύζυγός του που τον εντόπισε νεκρό μέσα στην οικεία τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι ετοιμαζόταν για ταξίδι στις Βρυξέλλες με την αναχώρησή τους να ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι. Την θέση του στην ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναπληρώσει ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Μπασιάκος
Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν δικηγόρος και βουλευτής. Εκλέγονταν στο Νομό Βοιωτίας από το 1989 έως σήμερα.
Γεννήθηκε το 1954 στη Θήβα. Ο θείος του, Αριστείδης Μπασιάκος, ήταν βουλευτής Βοιωτίας με το Λαϊκό Κόμμα και την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ). Σπούδασε Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του για αρκετά χρόνια στο Χάρβαρντ, το Λονδίνο (UCL) και το Στρασβούργο. Η αδερφή του, Μαρία Μπασιάκου, ήταν διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Μιλτιάδη Έβερτ. Είναι παντρεμένος με τη Βικεντία Συροπούλου, με την οποία απέκτησε ένα παιδί, τον Αθανασιο-Αριστείδη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Καραμανλής.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: