ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Αστυνομικός έδωσε Σάντουιτς σε έναν Άστεγο. Μόλις οι Συνάδελφοί του έμαθαν ΤΙ είχε μέσα, Αηδίασαν. Δείτε ΠΩΣ τον Τιμώρησαν!

Ένας αστυνομικός από το San Antonio απολύθηκε επειδή φέρεται ότι πήρε μερικά...
περιττώματα, τα έβαλε σε μια φέτα ψωμί, μετά μέσα σε ένα μπολ και το έδωσε σε έναν άγνωστο άστεγο άντρα.

Ο αστυνομικός Matthew Luckhurst, ήταν βετεράνος εδώ και 5 χρόνια όταν συνέβη το περιστατικό.

Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στον τύπο, ο Luckhurst περηφανεύτηκε σε έναν συνάδελφό του ότι έδωσε σε έναν άστεγο ένα σάντουιτς με περιττώματα.

Ο αστυνομικός είπε στο Luckhurst να πάει να το πάρει πίσω και να το πετάξει στα σκουπίδια. Είδε τον Luckhurst να επιστρέφει και υπέθεσε ότι το είχε πετάξει.

Ο δικηγόρος του Luckhurst, Ben Sifuentes, είπε ότι ήταν μια φάρσα που τράβηξε πολύ και αποκάλεσε τις κατηγορίες κατά του πελάτη του άδικες. “Δεν συνέβη”, είπε ο Sifuentes, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες ή βίντεο και καμία δήλωση από τον άστεγο.

Η δήμαρχος Ivy Taylor είπε σε μια δήλωση: “Οι πράξεις του ήταν προδοσία κάθε αξίας της κοινότητας μας και δεν εκπροσωπεί την σπουδαία αστυνομική αρχή μας.”

Η σχέση ανάμεσα στην αστυνομία του San Antonio και τους άστεγους της περιοχής είναι τεταμένη. Πέρσι, ο αρχηγός της αστυνομίας William McManus δημιούργησε μια ομάδα υποστήριξης αστέγων, προκειμένου να τους βοηθήσει να έρθουν σε επαφή με κοινωνικές υπηρεσίες, προσωρινή κατοικία και θεραπεία για ναρκωτικά.

Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους άστεγους που πλησίασε η ομάδα τους πρώτους έξι μήνες του προγράμματος αρνήθηκαν την βοήθεια και 17% των επαφών με άστεγους είχε ως αποτέλεσμα την φυλάκιση τους.

Η προσπάθεια να χτιστεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στους άστεγους και την αστυνομία προέκυψε όταν η πόλη έδωσε πρόστιμο 2.000 δολαρίων στην Joan Cheever επειδή τάιζε άστεγους από το φορτηγό της και συγκέντρωσε έτσι πάνω της την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.

“Δεν πιστεύω ότι αυτό εκπροσωπεί το αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον ελπίζω πως όχι”, είπε η Cheever. “Αλλά υποτίθεται πως πρέπει να χτίζουμε γέφυρες… Σήμερα αυτή η γέφυρα εξερράγη. Δεν έχει μείνει εμπιστοσύνη. Ή τουλάχιστον θα πάρει χρόνο μέχρι να ξαναχτιστεί.”

Οι σκέψεις σας;

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: