ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να αντιμετωπίσετε το άγχος χωρίς φάρμακα!

Κάθε φορά που μιλάτε σε κοινό, γράφετε εξετάσεις ή βγαίνετε ραντεβού τρέμει η φωνή σας, χτυπάει γρήγορα η καρδιά σας και...
γίνεστε μούσκεμα από τον ιδρώτα. Όλα αυτά είναι κλασικά συμπτώματα άγχους, το οποίο όταν διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα μας βοηθά στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αντίθετα, το χρόνια άγχος μπορεί να σας κάνει δυστυχισμένους και να δυσκολέψει την καθημερινότητά σας.

Για να μπορέσετε να διαχειριστείτε το άγχος ακολουθήστε αυτές τις συνήθειες που προτείνει η Medical Daily.

Φυσική δραστηριότηταΗ άσκηση είναι απαραίτητη για την διαχείριση του άγχους. Και δεν περιορίζεται μόνο στη φυσική αλλά και στη νοητική άσκηση. Εφαρμόζοντας νοητικές ασκήσεις μπορεί να κατανοήσουμε καλύτερα την πηγή του άγχους μας και στη συνέχεια να προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Παράλληλα, η φυσική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες που σας κάνουν πιο ήρεμους και χαρούμενους.

Πράσινο τσάιΤα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην υγεία είναι πολλά.Κυμαίνονται από την απώλεια βάρους μέχρι την ενδυνάμωση του μυαλού. Το συστατικό του πράσινου τσαγιού, η L-θεανίνη, βοηθά στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, προκαλώντας αίσθηση ευεξίας και σας κρατά χαλαρούς για ώρες.

Σωστή διατροφήΚατά τη διάρκεια μιας κρίση πανικού τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να πέσουν απότομα. Γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας ένα σνακ. Τρόφιμα που μειώνουν τη φλεγμονή και ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου, είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.

ΎπνοςΗ έλλειψη ύπνου μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της ανησυχίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό θα ήταν να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου κάθε μέρα και πριν πέσετε στο κρεβάτι αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πράγματα που σας αρέσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: