ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ένας Άστεγος Άντρας Λιποθύμησε, Τότε Μια Γυναίκα Ανακάλυψε Πως Το Περιεχόμενο Στο Καλάθι Του Είχε Ανεκτίμητη Αξία.

Το φαινόμενο των αστέγων είναι μια πραγματικότητα της ζωής στο σύγχρονο κόσμο. Η ύπαρξή του είναι κάτι που τείνουμε να παραβλέπουμε, και πολλές φορές...
δεν θα πούμε ένα φιλικό γεια σε έναν άστεγο, ούτε θα τον κοιτάξουμε στα μάτια. Καθώς περπατάμε δίπλα τους, θα διαβάσουμε τη σημείωση που έχουν πάνω απ’ το μπολάκι τους, το οποίο είναι γεμάτο από διάφορα “σκουπίδια”. Ωστόσο, μερικές φορές αυτά τα υπάρχοντα μπορεί να κρύβουν κάτι πολύ πολύτιμο, κάτι που μια γυναίκα από το Λος Άντζελες ανακάλυψε από πρώτο χέρι.

Καθώς η Dana Lee Calabrese ετοιμαζόταν να συναντήσει τους φίλους της για δείπνο, είδε έναν άστεγο πεσμένο στην άκρη του δρόμου. Ακόμα κι αν πήγαινε για διασκέδαση, η Dana βγήκε έξω απ’ το αυτοκίνητό της για να τον βοηθήσει.

Όταν η Dana τον πλησίασε, παρατήρησε κάτι που την έκανε πολύ ανήσυχη. Ο άστεγος ήταν ένας βετεράνος πεζοναύτης, ο Douglas Dean Hall, ο οποίος είχε χάσει το πόδι του στη μάχη. Δεν γνώριζε ότι οι ενέργειές της θα έχουν μια βαθιά επίδραση στη ζωή αυτού του ανθρώπου.

Αν και αυτό είναι μια σκέψη που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περνούσε από το μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, ωστόσο η Dana ήθελε να ξέρει τι θα συμβεί με τα υπάρχοντά αυτού του ανθρώπου. Έτσι, ενώ ο βετεράνος λάμβανε την τόσο αναγκαία ιατρική περίθαλψη, ζήτησε από τους διασώστες, αν μπορούσαν να πάρουν τα υπάρχοντα του Douglas μαζί τους.

“Όχι, είναι δυνατόν; Πόσοι άστεγοι λιποθυμούν κάθε μέρα στην περιοχή.”
Η Dana δεν μπορούσε να χωνέψει την απάντηση, και αποφάσισε να κάνει κάτι γι ‘αυτό.

Η Dana κατανοεί πως οι διασώστες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Όμως, κατά κάποιο τρόπο της φαινόταν αδιανόητο να αντιμετωπίζουν ψυχρά τους ανθρώπους που φροντίζουν σωματικά.

“Μην με παρεξηγείτε, αντιλαμβάνομαι ότι έχετε μια πολύ σκληρή δουλειά και ίσως θα έχετε απευαισθητοποιηθεί μετά από τόσα χρόνια προσφοράς σε μια τόσο μεγάλη πόλη, με τέτοια τεράστια ποσοστά αστέγων, αλλά εγώ δεν μπορώ να δεχτώ πως ένας άνθρωπος θα χάσει ό,τι έχει σ’ αυτόν τον κόσμο.”

Η Dana ήξερε ότι το καλάθι με τα προσωπικά αντικείμενα του Douglas ήταν η ψυχή του, και ήθελε να το προστατεύσει σαν να ήταν γεμάτο με χρυσό. Έτσι, η Dana έκανε το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει. Άρπαξε το καλάθι και πήγε στο σπίτι της.

Ωστόσο, η Dana δεν ήξερε πώς να έρθει σε επαφή με τον Douglas εφόσον τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, έτσι δημοσίευσε μια φωτογραφία του καλαθιού του στο Facebook, όπου παρακάλεσε να τη βοηθήσουν να βρει αυτόν τον άνθρωπο!

Για καλή της τύχη, ένας γείτονας της βρήκε τον Douglas στο δρόμο. Ήταν πολύ εύκολο να βρεθεί, αφού κρατούσε ένα καινούργιο χαρτόνι με το όνομά του. Υπήρχε επίσης ένα χειρόγραφο σημείωμα που έλεγε ότι προσπαθούσε να πάρει στη Νέα Υόρκη .

“Δεν ζητάω ελεημοσύνη, μόνο μια μικρή βοήθεια. Οτιδήποτε θα μπορούσε να με βοηθήσει.”

Ο Douglas είπε στην Dana ότι είχε φίλους στη Νέα Υόρκη, και ότι του λείπει πραγματικά αυτή η πόλη. Η Dana ήθελε να βοηθήσει στην εκπλήρωση της επιθυμίας αυτού του ανθρώπου, έτσι δημιούργησε κρυφά απ’ αυτόν έναν λογαριασμό στο GoFundMe.

Η Dana ήταν συγκλονισμένη από την γενναιόδωρη υποστήριξη που έλαβε η εκστρατεία αυτή. Ο λογαριασμός στο GoFundMe μάζεψε μερικές χιλιάδες δολάρια, χρήματα που βοήθησαν τον Douglas να εκπληρώσει το ταξίδι του. Έλαβε, επίσης, μηνύματα από διάφορους, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τον Douglas όταν θα έφτανε στη μεγάλη αυτή πόλη.

“Νόμιζα ότι θα ήταν αρκετά για να καλύψουν το εισιτήριο και κάτι παραπάνω. Αλλά, έχουν μαζευτεί πολλά περισσότερα απ’ όσα υπολόγιζα… είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό!”

Η Dana είπε στο ABC News :“Όταν του είπα ότι θα τον πάω στη Νέα Υόρκη, εκείνος έβαλε τα κλάματα λέγοντάς μου πως είμαι ένας άγγελος. Επίσης, σε ένα σημείο μου είπε « ο Θεός να σ’ έχει καλά. »”

Η Dana πρόσθεσε ότι έχουν γίνει πλέον πολύ καλοί φίλοι, και πως ελπίζει ότι θα παραμείνουν φίλοι για μια ζωή.

Τι συγκινητική ιστορία! Η Dana, όχι μόνο βοήθησε τον Douglas να φτάσει στη Νέα Υόρκη, αλλά έκανε κι ένα νέο φίλο στη ζωή της!

διαφορετικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: