ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Οι «Κομμένοι» Διαιτητές Του «Συστήματος» Γκιρτζίκη! – Sporty Freak

Ένα από τα «πουλέν» της πρώην διοίκησης της ΕΠΟ, ο γνωστός ρέφερι Μάριος Λαμπρόπουλος, και δώδεκα (!) βοηθοί δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν και κόπηκαν!

Και κάπως έτσι απαντάται (εν μέρει) και το ερώτημα γιατί δεν πετυχαίνουν… φάση οι βοηθοί και κάνουν τόσα κρίσιμα λάθη με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται αποτελέσματα ή να επηρεάζεται ξεκάθαρα η εξέλιξη αγώνων.

Όταν, δηλαδή, ένας βοηθός δεν μπορεί να βγάλει τα τεστ και τερματίζει τελευταίος και καταϊδρωμένος, πώς να μην είναι μονίμως… δύο χρόνους πίσω από τις κινήσεις των παικτών στους αγώνες και πώς να μην υποπίπτει σε εξόφθαλμα λανθασμένες υποδείξεις;…

Πάντως, ένα επιπλέον σοβαρό θέμα που προκύπτει από το κόψιμο των 12+1 διαιτητών είναι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ανήκουν στο «παλιό σύστημα» και σε ΕΠΣ προσκείμενες στην αλήστου μνήμης διοίκηση των «Γκιρτζίκηδων».

Και ως γνωστόν οι τοποθετήσεις διαιτητών στους πίνακες κινούνταν επί σειρά ετών στο πλαίσιο «εξυπηρετήσεων» προέδρων Ενώσεων που οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ ήθελαν να ικανοποιούν για να έχουν τις ψήφους τους.

Ο ρέφερι Λαμπρόπουλος, που δεν μπόρεσε να περάσει τα τεστ, δεν έχει σφυρίξει ξανά έπειτα από το παιχνίδι της 15ης Οκτωβρίου 2016 μεταξύ Πανιωνίου-Ολυμπιακού (0-2). Σε εκείνο το ματς είχε κάνει σωρεία λαθών με πιο… σπαρταριστό την τοποθέτηση του «κυανέρυθρου» τείχους στην… πλατεία της Νέας Σμύρνης στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού. Σε αυτό το ματς υπήρχαν βέβαια και πολλά άλλα λάθη σε οφσάιντ που δεν υπήρχαν και σε κάρτες που… δεν βγήκαν. Αλλά αυτά είναι γνωστά. Σημασία έχει ότι από τότε ο Λαμπρόπουλος δεν επανεμφανίστηκε στη Σούπερ Λίγκα…

Όσο για τους βοηθούς που κόπηκαν στα τεστ, οι περισσότεροι ήταν «εκλεκτοί» των «πρώην» της ΕΠΟ: ο Δημόπουλος (της Δυτικής Αττικής του «Γκιρτζικικού» Τζανόπουλου), οι Γεωργαράκος και Τσολάκης (ανήκουν μεν στην ΕΠΣ Αθήνας, αλλά η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ έπινε… νερό στο όνομά τους –ο δε Τσολάκης λέει πως αποσύρεται), οι Βεργέτης και Αναστόπουλος (από την ΕΠΣ Αρκαδίας του Προύντζου), ο Λάζαρης (από την «γκιρτζικική» Καβάλα), ο Καραϊσαρίδης (της Πιερίας του Ελευθεριάδη, επίδοξου συνεχιστή της παράταξης Γκιρτζίκη), Σταυρουλάκης (του επίσης «γκιρτζικικού» Ρεθύμνου), ο Φραγκιαδάκης (της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο ανήκε στο «στρατόπεδο» Γκριτζίκη).

Κόπηκαν επίσης και οι Δουδούμης (Φθιώτιδας) και Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας, παρότι μένει στο… Ίλιον), οι οποίοι προέρχονται μεν από Ενώσεις που αντιπολιτεύτηκαν τη διοίκηση Γκιρτζίκη, αλλά οι ίδιοι ήταν απόλυτα αρεστοί στους «πρώην» της ΚΕΔ και της ΕΠΟ…

Εκτός έμεινε και ο διεθνής Σίπκας (Πέλλας). Ο συγκεκριμένος βοηθός, πάντως, ουδέποτε θεωρήθηκε «συστημικός».

Ένα ακόμα «αγκάθι» που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ΚΕΔ των Τριτσώνη και Κουκουλάκη είναι αυτό των παρατηρητών. Δεν είναι μόνο ότι οι περισσότεροι αποτελούν επιλογές της προηγούμενης τάξης πραγμάτων της ΕΠΟ.

Είναι και ότι πολλοί από αυτούς είναι πρώην… βοηθοί διαιτητή. Και όπως συμβαίνει και με αρκετούς εν ενεργεία (ή μόλις «κομμένους») βοηθούς, δυσκολεύονται και εκείνοι να… πετύχουν φάση και να αξιολογήσουν σωστά.

Πηγή

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: